ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κατά πλειοψηφία η απογραφική πρόταση για τους οικισμούς



ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ κορώνες και διαμάχες προκάλεσε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα της απογραφικής πρότασης για υφιστάμενους και νέους οικισμούς καθώς και η κλήρωση θέσεων για το πανηγύρι των Φιλιατρών στις 10 Φεβρουαρίου...
Αναφορικά με το θέμα της απογραφικής πρότασης που έστειλε η Στατιστική υπηρεσία στο Δήμο η οποία έληγε χθές ανέπτυξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παν. Τσίγγανος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι Αντιδήμαρχοι με βάση προτάσεις των παλιών Δήμων υπέβαλλαν 'προτάσεις για υφιστάμενους και νέους οικισμούς όπου στον Αετό περιλαμβάνονται 9 προτάσεις 8 προτάσεις, στους Γαργαλιάνους 9 οικισμούς παλιους και νέους, στα Φιλιατρά διορθώσεις και προτάσεις αλλά και δημιουργία 9 οικισμών, στην Αυλώνα 2 περιοχές, ενώ για την Κυπαρισσία αφορούσε τις περιοχές επέκταση Ροντακίου, Αμφιθέα, Γιαννίτσαιανας βόρεια, επέκταση Ξηροκάμπου και Μεμί, Βλάχου και Διπόταμα Φαρακλάδας, Λιθαρορίξει, Ράχες, Αγιάννη, Ρίζες, Κλήμα, Κουρέλι, Μεταλλεία και Καρτελά'. Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν μιλάμε για επεκτάσεις αλλά δημογραφική αναγνώριση ώστε να προχωρήσει πολεοδομικά στο μέλλον.
Απο την πλευρά τους σχολίασαν για την υποβολή προτάσεων υπέβαλλαν οι κ. Γαλάνης και Πετρόπουλος από την αντιπολίτευση που υποστήριξαν ότι οι προτάσεις έπρεπε να ζυμωθούν απο τα κοινοτικά συμβούλια θεωρώντας ότι παραγκωνίστηκαν άμεσα τα τοπικά όργανα, ενώ αποχώρησαν προσωρινά ζητώντας αναβολή του θέματος, καθώς ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε την πλειοψηφία για έλλειμα δημοκρατίας, ενώ και ο κ. Σωτ. Γιαννόπουλος εξαπέλυσε σφορδρή κριτική στο Προεδρείο του Δ.Σ. για την τήρηση του κανονισμού. Παρόμοια ήταν η πρόταση του κ. Κουκούμη από την ελλάσον μειοψηφία που ζήτησε να προηγηθεί διαβούλευση ζητώντας αναβολή του θέματος, για να εισπράξει την απάντηση οτι οι προτάσεις έγιναν απο τους τοπικούς Αντιδημάρχους αλλά υπάρχουν περιθώρια συμπληρώσεων. Τελικά λόγω του κατεπείγοντος του θέματος πέρασε κατά Πλειοψηφία η πρόταση του Αντιδημάρχου με τις απαιτούμενες συμπληρώσεις.


απο το kyparissiotis blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: