ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

150 στρέμματα αποτέφρωσε πυρκαγιά στους Μύλους...

 
ΠΥΡΚΑΓΙΑ εκδηλώθηκε στις 07.10 η ώρα περίπου το πρωί κοντά στην περιοχή των Μύλων Κυπαρισσίας απειλώντας προς στιγμή κατοικημένες περιοχές. Η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας ήταν άμεση ενώ ειδοποιήθηκαν δυνάμεις απο Γαργαλιάνους και τον Μελιγαλά ενώ μέχρι στιγμής πύρινο μέτωπο ενισχύθηκε με 13 οχήματα και 25 άνδρες που συγκρότησαν πεζοπόρα τμήματα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν την προσέγγιση Καναντέρ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά άγνωστο πως εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή λαμβάνοντας γρήγορα έκταση εξαιτίας των ανέμων ενώ συνράμουν με ότι μέσα διαθέτουν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπο έλεγχο στη 1 το μεσημέρι και δυνάμεις παραμενουν στη περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ ήρθαν 2 Πεζετέλ για τα οποία δεν χρειάστηκε τελικά η επέμβασή τους, ενώ σύμφωνα με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο κάηκαν 150 στρέμματα αγροτοδαικής έκτασης. Στο μέτωπο της φωτιάς κινητοποιήθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας για την έκβαση του πύρινου μετώπου της πυρκαγιάς....Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανό η φωτιά να προήλθε απο λάθος ενέργεια αγρότη που επιχείριησε να κάψει ξερά κλαδιά αλλά λόγω των ανέμων επεκτάθηκε αλλά εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα....
Η φωτό προέρχεται από το kyparissianews.gr η οποία παραχωρήθηκε απο τον κ. Ηλία Γιαννόπουλο και ευχαριστούμε τόσο την ιστοσελίδα που μας την έστειλε και τον αναφερόμενο που μας επιτρέπει την δημοσίευσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: