ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Επιτακτική η συμφωνία στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε.

Την επιτακτική ανάγκη επίτευξης συμφωνίας στις επικείμενες κρίσιμες Συνόδους της ΕΕ τον Μάρτιο, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.
Σε ενημέρωση Ελλήνων δημοσιογράφων στο Βερολίνο μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του στη γερμανική πρωτεύουσα ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία και να κατανοήσουν όλοι την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της στιγμής.Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα είναι δύσκολα για όλη την Ευρώπη».
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η ΕΕ και η Ευρωζώνη να γυρίσουν σελίδα και να αφήσουν πίσω τους την περίοδο της κρίσης στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα στις αγορές. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι «προδιαγεγραμμένη η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα», τόνισε ωστόσο ότι οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν αποσπασματικά, αλλά ως ένα «συνολικό πακέτο».
Αναφορικά με τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξήγησε ότι η Ελλάδα ήδη εφαρμόζει τα περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνει η γερμανο-γαλική πρόταση. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα φορέσουμε όλοι το ίδιο κουστούμι», παραπέμποντας κυρίως στην προβληματική της ενοποίησης των ορίων συνταξιοδότησης. Αυτό που χρειάζεται είναι να τεθούν κοινοί στόχοι και «δείκτες καλύτερης πρακτικής».
Όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα της χώρας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει και πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών και των δικτύων στους τομείς της ενέργειας, επικοινωνιών, συγκοινωνιών και στην καταπολέμηση γραφειοκρατίας που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πολίτες και στην ανάπτυξη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: