ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Συνωστισμός στις εφορίες για διόρθωση των εκκαθαριστικών

 
 
 
Φορολογούμενοι που έχουν παραλάβει λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης έχουν κατακλύσει τις εφορίες, ζητώντας τη διόρθωσή του με νέα εκκαθάριση.

Η απάντηση, όμως, που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι αυτοί από τους υπαλλήλους των εφοριών είναι ότι ...........
δεν διαθέτουν το λογισμικό για την αυτόματη διόρθωση του λάθους.

Έτσι, στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με όσα τους λένε οι εφοριακοί υπάλληλοι, έχουν δύο επιλογές, είτε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου της έκτακτης εισφοράς που αναγράφεται στο λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, προσδοκώντας ότι θα εισπράξουν πίσω τη διαφορά, όταν θα γίνει νέα εκκαθάριση, είτε να μην το πληρώσουν, μέχρι να καταστεί εφικτή η διόρθωση του ποσού, με αποτέλεσμα όμως να επιβαρυνθούν με μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Πολλοί είναι εκείνοι, μάλιστα, που έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά, στα οποία για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς έχει προσμετρηθεί το εφάπαξ που έχουν λάβει (αν είναι συνταξιούχοι), ενώ το ίδιο ισχύει και για ανέργους, στους οποίους έχει συνυπολογιστεί και η αποζημίωση απόλυσης. Πρόκειται για περιπτώσεις που εξαιρούνται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: