ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Θα «ξανασφυρίξει» το τρένο στην Πελοπόννησο;




Στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και στις επενδυτικές προτάσεις που υπάρχουν, αναφέρονται με σημερινές τους δηλώσεις, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης,
Με συνεντεύξεις τους στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης και οι δύο δήμαρχοι, ........
αναφέρθηκαν στις επαφές που είχαν με γερμανούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την επαναλειτουργία του τρένου.

Μάλιστα ο κ.Νίκας αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον για το σιδηρόδρομο της Πελοποννήσου έχουν δείξει και Αυστριακοί επενδυτές, ενώ ο Γιάννης Σμυρνιώτης επεσήμανε πως από τις συζητήσεις που είχε με τους Γερμανούς, παράλληλα με την επαναλειτουργία της γραμμής, μπορεί να προχωρήσει και η πρόταση για αξιοποίηση κάποιων σταθμών και ακινήτων του ΟΣΕ από δήμους και φορείς της Αρκαδίας, η οποία βρίσκεται υπό συζήτηση τους τελευταίους μήνες.

«Το τρένο πρέπει να ξανασφυρίξει γρήγορα, γιατί έχουν αρχίσει να προκαλούνται καταστροφές. Κάποιοι ξηλώνουν τις γραμμές και τις πωλούν» υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ενώ κατήγγειλε την μίσθωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας σε Αλβανική εταιρεία λεωφορείων, «έναντι πινακίου φακής, μόλις για 200 ευρώ''.

Οι Γερμανοί επενδυτές συνεχίζουν τις επαφές τους στην Πελοπόννησο και οι δήμαρχοι κάλεσαν το υπουργείο να αξιοποιήσει το δίκτυο του σιδηροδρόμου, κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο που πρόσφατα ανακαινίστηκε και, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, να προχωρήσει άμεσα σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη επενδυτή.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: