ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Προτιμήστε ελληνικά, στηρίξτε την ελληνική οικονομία»



«Ρούχα και σχολικά: προτιμώ ελληνικά». Με αυτό το σύνθημα, το «Κίνημα Πολιτών-καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» απευθύνει έκκληση στους 1.500.000 μαθητές της χώρας και τους γονείς τους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Τετράδια, μολύβια, τσάντες, αθλητικά, φόρμες, φούτερ, κάποια καινούργια ρούχα, οι συνήθεις δηλαδή αναγκαίες αγορές αυτή την εποχή της έναρξης των σχολείων, μπορούν να γίνουν μοχλός στήριξης των ελληνικών προϊόντων που γονατίζουν κάτω από τη βαριά οικονομική κρίση, που πλήττει την Ελλάδα.

Ανεξαρτήτως του «πώς» και του «γιατί» -λένε τα μέλη του Κινήματος Πολιτών- κάθε οικογένεια μαθητών θα ανοίξει το πορτοφόλι και, από όσα έχουν απομείνει, κάποια χρήματα θα πάνε, με χαρά και χαμόγελο, «για το παιδί». Αυτά τα χρήματα, όμως, μπορούν να βοηθήσουν την οικονομία μας, τους εαυτούς μας, τους συμπολίτες μας, αρκεί ο καθένας από εμάς να «σπρώξει» τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο
ανακυκλώνεται το χρήμα μέσα στη χώρα μας, επιβιώνουν οι επιχειρήσεις, και σώζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Στον αντίποδα, όταν αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα βοηθάμε την ανάπτυξη άλλων χωρών, στερώντας την από τη δική μας χώρα» δηλώνουν οι πρωτεργάτες του Κινήματος.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αν οι Έλληνες αντικαθιστούσαν 20% των εισαγόμενων αγορών με ντόπιες, τότε.......... θα «έπεφταν» στον κορβανά της χώρας περίπου 10 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που θα μπορούσε να καλύψει τις συνολικές δαπάνες 600.000 νέων θέσεων εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος

1 σχόλιο:

FILIATRANEWS είπε...

Καλό θα ήταν να πούμε στους αναγνώστες ότι τα Ελληνικά προϊόντα (αυτά που κατασκευάζονται από Ελληνικά χέρια και στην Ελλάδα έχουν στα 3 πρώτα νούμερα του barCode το 520....
Οτι ξεκινάει με 520 είναι Ελληνικό και προτιμήστε το. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΛΛΑΔΑ.