ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πύργος και Αρχαία ΟλυμπίαΟι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση.
Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για τον απεγκλωβισμό ατόμων από πλημμυρισμένες περιοχές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των πυροσβεστών στην περιοχή Λάνθι, όπου με τη βοήθεια ελικοπτέρου σούπερ πούμα προσπαθούν να βοηθήσουν κατοίκους που έχουν αποκλεισθεί λόγω κατολισθήσεων.
Στην εκκένωση του νοσοκομείου Πύργου προχωρούν οι υπεύθυνοι επειδή έχει πλημμυρίσει από νερά το υπόγειο, όπου βρίσκονται η γεννήτρια και ιατρικά μηχανήματα.
Απομακρύνονται αρχικά τα επείγοντα περιστατικά και στη συνεχεία οι 85 ασθενείς θα μεταφερθούν ανάλογα με τη βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστενών καθώς και σε Κέντρα Υγείας.
Υπενθυμίζεται πως από τις πλημμύρες μία 80χρονη γυναίκα βρέθηκε πνιγμένη μέσα στο σπίτι της στο Λιθάρι Ηλείας.
Ένας ηλικιωμένος άνδρας διασώθηκε με σούπερ πούμα, καθώς επίσης δεκαπέντε άτομα και δυο οικογένειες στο Νταλφι κοντά στους ποταμούς Ενιπέα και Αλφειό.
Λόγω των βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ πλημμύρισε και το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: