ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερη φορά ισόβια στο «τσακάλι»





Ένοχος κρίθηκε την Πέμπτη από δικαστήριο της Γαλλίας ο διαβόητος κακοποιός lich Ramirez Sanchez, γνωστός ως «Carlos, το τσακάλι» για τις τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις τη δεκαετία του ’80 που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Ο 62χρονος άνδρας εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο τριών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, το 1975.

Η πρώτη βομβιστική επίθεση είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 1982 σε αμαξοστοιχία η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Τουλούζ, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τραυματίζοντας άλλους 28. Έναν μήνα αργότερα, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από εφημερίδα στο Παρίσι, σκοτώνοντας έναν περαστικό και τραυματίζοντας άλλους 60.

Οι άλλες δύο επιθέσεις σημειώθηκαν την Πρωτοχρονιά του 1983, όταν μια βόμβα εξερράγη μέσα σε αμαξοστοιχία η οποία κατευθυνόταν προς το Παρίσι από τη Μασσαλία. Εκείνη την ημέρα είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 13, την ίδια στιγμή που άλλη μια βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μασσαλίας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο διαβόητος κακοποιός ο οποίος απέκτησε τεράστια φήμη ως εγκέφαλος βομβιστικών επιθέσεων, δολοφονιών και ομηριών, αρνήθηκε τις κατηγορίες.
«Είμαι στρατιώτης και επαγγελματίας επαναστάτης. Είμαι ένα ζωντανό αρχείο καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι του επιπέδου μου έχουν πεθάνει», επανέλαβε ενώπιον του δικαστηρίου.
Παράλληλα, διάβασε ένα κείμενο προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Muammar Gaddafi, ο οποίος κατηγορούταν πως χρηματοδοτούσε επιθέσεις εναντίον κρατών της Δύσης.
Είχε συλληφθεί από ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας το 1994 στο Σουδάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: