ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΚΡΗ ΦΑΛΑΙΝΑ Ξεβράστηκε στις ακτές της Κυπαρισσίας!




    Μια νεκρή μήκους περίπου 6 μέτρων, ξεβράστηκε στις ακτές της Κυπαρισσίας!
    Κάτοικος της περιοχής που την ανακάλυψε, ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές και τον κτηνίατρο της περιοχής, όμως παρά την άμεση ανταπόκριση, η φάλαινα βρισκόταν ήδη σε προχωρημένη σήψη.
    Η ταφή της έγινε χωρίς να συλλεχθούν τα απαραίτητα δείγματα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία για τα αίτια του θανάτου της.
    Η φωτογραφία της Πτεροφάλαινας μήκους 6 μέτρων που εκβράστηκε στις ακτές της Κυπαρισσίας δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ".
    Στο δελτίο τύπου αναφέρεται:
    "Η αγωνία μας για το μέλλον των φαλαινών που ζουν ή μεταναστεύουν στο Ιόνιο Πέλαγος ολοένα και μεγαλώνει, δεδομένου ότι εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα.
    Το Ιόνιο Πέλαγος είναι περιοχή με ιδιαίτερη σημασία για σπάνια είδη θαλάσσιων θηλαστικών, ιδιαίτερα για τα τρία είδη φαλαινών που καταγράφονται τακτικά εκεί. Καλούμε τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών του Ιονίου και της Κρήτης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σεισμικές έρευνες να παραμένουν σε εγρήγορση, παρατηρώντας τις ακτές γύρω τους, και να επικοινωνούν αμέσως μαζί μας σε περιπτώσεις εκβρασμών θαλάσσιων θηλαστικών".

    Δεν υπάρχουν σχόλια: