ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Επτά νέοι σταθμοί του Μετρό




Δημοσιευμένη  εικόνα




Σε λειτουργία θα δοθούν το 2013 επτά νέοι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας, ενώ προχωρούν και οι μελέτες για τους έξι υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης προς τον Πειραιά και τις μελλοντικές επεκτάσεις, τη Γραμμή 4 και προς το Ίλιον.


Ο γ.γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος ενημερώθηκε χθες από τη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ) για την... ανάπτυξη του Μετρό και του Τραμ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Τσίτουρας, παρουσίασε την πρόοδο εργασιών:

• στους 7 νέους σταθμούς του Μετρό (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι) της Αθήνας που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία εντός του 2013,
• στους 6 υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς),
• στις μελέτες της ΑΜ για τις μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου, κυρίως όσον αφορά τη νέα Γραμμή 4, την επέκταση προς Ίλιον, καθώς και τα μικρότερα έργα της ΑΜ,
• στη δρομολογημένη επέκταση της Γραμμής του Τραμ από Ν. Φάληρο προς τον Πειραιά και στις περαιτέρω επεκτάσεις του μέσου αυτού στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στην Αθήνα (Σύνταγμα – πλ. Αιγύπτου).

Ο κ. Σιμόπουλος ενημερώθηκε επίσης για τον διαγωνισμό δημοπράτησης της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και τις μελέτες των νέων επεκτάσεων ειδικά προς τη Σταυρούπολη, για την οποία αναμένεται η δημοπράτηση των μελετών στις αρχές του 2013. Όσον αφορά στην επέκταση προς τον Εύοσμο, προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των τοπογραφικών και γεωτεχνικών ερευνών.

Ο κ. Σιμόπουλος επεσήμανε την αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα στη διαχείριση των καθυστερήσεων που έχουν παρουσιασθεί στο υπό κατασκευή έργο στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: