ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ξαναφέρνει το "184" για τον ΕΟΠΥΥ η κυβέρνηση...Δημοσιευμένη  εικόνα
Αφού τα γεροντάκια, που δεν ήξεραν, χρυσοπλήρωσαν τους νταβατζήδες...

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός, Μάριος Σαλμάς, είπε χαρακτηριστικά, ότι "ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός, που μπορεί να βγάλει χρήματα καμία εταιρεία"...


"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη στην προηγουμένη διοίκηση γι'αυτό. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο κλείνονται σήμερα τα τηλεφωνικά ραντεβού με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Όπως είπε ακόμη, ο Οργανισμός θα αποζημιώνει μόνο όσα διαγνωστικά κέντρα έχουν σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης και αξιολόγησης των διαγνωστικών κέντρων με "αστέρια".

"Τελείωσε τα ταμεία να πληρώνουν όλα σε όλους χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. Αυτό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970. Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώ για μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο και να δίνουμε τα ίδια χρήματα για για ένα άλλο μηχάνημα σύγχρονο", τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικό που δεν θα έχει ταινία γνησιότητας.

"Το πάρτυ με τα υλικά τελείωσε. Τελεία και παύλα. Κάθε υλικό θα είναι πιστοποιημένο με barcode", υπογράμμισε.

"Ο καθένας προσωπικά να δώσει την ψυχή του. Στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος", κατέληξε ο Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης του Οργανισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: