ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ε.Ο ΑΘΗΝΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ :Αρχές του Σεπτέμβρη όλος ο αυτοκινητόδρομος


Αρχές του Σεπτέμβρη όλος ο αυτοκινητόδρομος













Παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από το νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο της Θουρίας, μήκους 22 χιλιομέτρων. Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να παραδοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα και έως το Δεκαπενταύγουστο ο δρόμος που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης που με τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη παρέστησαν στην παράδοση του δρόμου. Νωρίτερα, ερχόμενοι προς Μεσσηνία επιθεώρησαν κι ενημερώθηκαν για τις εργασίες στο Παραδείσια - Τσακώνα, ενώ μετά την τελετή της παράδοσης στο ΣΕΑ Αρφαρών, βρέθηκαν στην Καλαμάτα κι επισκέφθηκαν το εργοτάξιο της γέφυρας του Νέδοντα κι ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών του περιφερειακού της πόλης.
Στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης, αρχικά, επεσήμανε ότι ο δρόμος που παραδίδεται έχει συναισθηματική αξία για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε πως με την παρουσία τους πέρα από την παράδοση θέλουν να αποδείξουν, να στείλουν μήνυμα ότι «δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα των προβλημάτων και της κρίσης, αλλά υπάρχει η Ελλάδα που παλεύει και τα καταφέρνει, η Ελλάδα των έργων». Ανέφερε ότι με τη στήριξη των παραχωρησιούχων, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των τραπεζών και με τις δημόσιες υπηρεσίες φθάνουμε στην ολοκλήρωση του έργου. Παρατήρησε πως είναι ένα θετικό μήνυμα για τους υπόλοιπους 4 αυτοκινητόδρομους που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις παραχώρησης, για τις οποίες υπάρχει μια εμπλοκή. «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ζωντανά», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Η αποτυχία δεν μπορεί να είναι επιλογή. Θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα υπάρξει θετική αντανάκλαση στις τοπικές κοινωνίες. Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Αρχική κατάληξη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του χρόνου οι συμφωνίες να τεθούν υπό τον έλεγχο της Βουλής. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να σταθεί όρθια η Ελλάδα, όλοι οι Ελληνες μαζί. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Νωρίτερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, απαντώντας για  την Ολυμπία Οδό, για το ενδεχόμενο "κουρέματός" της και το έργο να σταματήσει στον Πύργο, απέφυγε να πάρει θέση και είπε «θα τα πούμε στην ώρα τους». Πάντως, χαρακτήρισε το ζήτημα των άλλων συμβάσεων παραχώρησης "καυτή πατάτα".
Ο κ. Καλογιάννης είπε ότι σε 1,5 μήνα θα είναι έτοιμο το Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη, σημείωσε πως «τώρα το βάρος θα πέσει στο Λεύκτρο - Σπάρτη» και μίλησε για τεράστια προσπάθεια ώστε να επανεκκινήσουν οι συμβάσεις παραχώρησης.
Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας (έφθασε καθυστερημένος, γιατί περίμενε τους υπουργούς στο Δημαρχείο), Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο διευθύνων σύμβουλος της "Ελλάκτωρ" Λεωνίδας Μπόμπολας, ο πρόεδρος του "Μορέα" Δημήτρης Κούτρας, ο υπεύθυνος του "Μορέα" για όλο το έργο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Γιάννης Καρνέσης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και του "Μορέα".
ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη γέφυρα του Νέδοντα δηλώσεις έκαναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
«Η Καλαμάτα αλλάζει σελίδα», τόνισε ο κ. Νίκας και ανέφερε ότι ο δήμος πρέπει να τρέξει την ολοκλήρωση των υποδομών, ώστε να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες της πόλης που θα αυξηθούν. Παρατήρησε ότι είναι μέρα χαράς για τη Μεσσηνία, την Καλαμάτα και την Πελοπόννησο, «τονώνει και ψυχικά το λαό μας. Μας βοηθάει να είμαστε αισιόδοξοι».
Ο κ. Τατούλης είπε ότι είναι ένα σημαντικό έργο, τάχθηκε κατά της πληρωμής διοδίων αφού δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και υποστήριξε πως είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, δηλώνοντας ότι "είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ό,τι έχει νομοθετήσει η ελληνική Βουλή".

eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: