ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πρόστιμο από τις ΗΠΑ για δωροδοκία Ελλήνων γιατρών

 

Συνημμένη Εικόνα: 84204-images_1.jpeg




Για δωροδοκία γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια κατηγόρησε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων Smith & Nephew, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MarketWatch.



Η εταιρία θα πληρώσει πρόστιμο πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια, ως μέρος της συμφωνίας που έκανε με τη SEC και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι θυγατρικές εταιρίες της Smith & Nephew χρησιμοποιούσαν μία εταιρία διανομής, η οποία δημιούργησε ένα «παράνομο ταμείο» για να κάνει πληρωμές σε γιατρούς που εργάζονταν σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να κερδίζουν δουλειές.

«Οι θυγατρικές της Smith & Nephew's επέλεξαν τον δρόμο της διαφθοράς αντί του δίκαιου και έντιμου ανταγωνισμού», δήλωσε η Κάρα Μπροκμάγιερ, επικεφαλής της μονάδας της SEC κατά της χρήσης πρακτικών διαφθοράς στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε ότι: «η SEC θα συνεχίσει να αποδίδει ευθύνες σε εταιρίες, καθώς ερευνούμε τη βιομηχανία ιατρικών μηχανημάτων για αυτό τον τύπο παράνομης συμπεριφοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: