ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ :Μεταρρυθμίσεις έναντι αναπτυξιακών μέτρων





Οι διαπραγματεύσεις όπως εξελίσσονται σήμερα οδηγούν σε εθνικό αδιέξοδο διότι διεξάγονται στην αποκλειστική βάση «περικοπές έναντι δανεισμού». Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συμφωνίας δεν μπορεί να είναι παρά πρόσκαιρο. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία των πραγμάτων.

Πρέπει να........
εισαχθεί και μια πρόσθετη διάσταση στις διαπραγματεύσεις, η οποία είναι: «μεταρρυθμίσεις έναντι αναπτυξιακών μέτρων». Χωρίς μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακά μέτρα, οι περικοπές, η αναδιάρθρωση και ο νέος δανεισμός απλώς μεταφέρουν για αργότερα το ίδιο πρόβλημα, το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε υπό επαχθέστερους όρους.

Οι εταίροι μας, είτε στερούνται μιας Ευρωπαϊκής συνολικής πολιτικής, είτε εξυπηρετούν δικές τους εκλογικές υστεροβουλίες, είτε στοχεύουν να καθορίσουν για την Ελλάδα μια θέση που εξυπηρετεί μονομερώς τα δικά τους συμφέροντα, πιέζουν για επιπρόσθετες περικοπές, χωρίς να διασφαλίζουν οριστική έξοδο από την κρίση. Εμείς όμως δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στο λαό μας τη δοκιμασία πρόσθετων μέτρων, ενώ όλοι αναγνωρίζουμε πως αγγίζουμε πλέον τα όρια της κοινωνικής και ανθρώπινης καταστροφής, χωρίς να έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα πως αυτή τη φορά δίνουμε την οριστική λύση.

Η μόνη αξιόπιστη λύση θα ήταν η Ελληνική πλευρά να δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων (πέραν των περικοπών εννοείται) του δημόσιου τομέα και του πολιτικού συστήματος, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Οι εταίροι μας να δεσμευτούν για ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων, με χρονοδιάγραμμα που θα συναρτάται με εκείνο των μεταρρυθμίσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες, η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της Ελλάδας.

Αν αυτό δεν είναι πλέον δυνατό, η μόνη έντιμη στάση απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η άμεση διεξαγωγή εκλογών για να αποφανθούν οι πολίτες για το μέλλον τους.

ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: