ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Αδιάφορο» για την Γερμανία τυχόν ελληνικό μποϊκοτάζ





Η πρόθεση πολλών να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων στην Ελλάδα δεν θα έχει τόσο μεγάλη επίπτωση στη γερμανική οικονομία όσο εκείνοι πιστεύουν.

Από το 2009 περιορίζεται η συνολική αξία των γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα που πλέον κινείται κοντά στα 5 δισ. ευρώ. Από την 23η θέση του καταλόγου των χωρών που εισάγουν γερμανικά προϊόντα το 2009, η χώρα μας βρίσκεται τώρα στην 38η θέση.

Βάσει των πλεόν πρόσφατων στοιχείων μόλις το 0,6 % των γερμανικών εξαγωγών διοχετεύεται στην Ελλάδα, ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό για τις γερμανικές εξαγωγές.

Η Ελλάδα εισάγει από την Γερμανία κυρίως μηχανές/μηχανήματα και εξαρτήματα με την συνολική αξία των προϊόντων αυτών να αγγίζει τα 693 εκατομμύρια ευρώ, ηλεκτροτεχνικά προϊόντα αξίας 653 εκατομμυρίων ευρώ και φαρμακευτικά αξίας 562 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αξία των ελληνικών προϊόντων που εισήχθησαν στη Γερμανία πέρυσι ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ.Κύρια ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα προς τη Γερμανία είναι φαρμακευτικά σκευάσματα, προϊόντα ένδυσης και φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: