ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Δεν υπάρχει απερχόμενος δήμαρχος σ’ όλο το κόσμο που συμβουλεύει τους νέους υποψήφιους να φτιάξουν τα έργα που ό ίδιος είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει πριν 8 χρόνια και δεν τα έκανε…  Παρέλαβε τον Δήμο με 250.000 μετρητά, πήρε και από το «Γηροκομείο» περίπου 68.000 ευρώ και μας έχει καταχρεώσει (σε τράπεζες και ιδιώτες) σχεδόν 4.500.000 ευρώ. Αφού δεν έκανε τα έργα που μας υποσχέθηκε, ας κάνει «Απολογισμό Πεπραγμένων» να μας πει που πήγαν τόσα εκατομμύρια…
Γιατί δεν τον «στρίμωξε» η τότε αντιπολίτευση να κάνει Απολογισμό Πεπραγμένων;
Ίσως να μην πρόλαβε να κάνει τα έργα που υποσχέθηκε επειδή ήταν απασχολημένος να βγάζει ομόφωνες «αποφάσεις» εναντίον της …διαφάνειας. Απολαύστε το θράσος του «νεκροθάφτη» του Δήμου Γαργαλιάνων (Δήμος για 2 ακόμα μήνες…).
Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (23/10/10 σελίδα 19) διαβάσαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας…
«Επιστολή στους υποψήφιους δημάρχους Τριφυλίας έστειλε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς με την οποία τους ενημερώνει για τα προγραμματισμένα έργα υποδομής του δήμου. Στην επιστολή του ο κ. Καλοφωλιάς μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Με την παρούσα μας θέλουμε αφενός να σας ευχηθούμε καλή δύναμη, καλό και δημιουργικό προεκλογικό αγώνα, ώστε ο νέος Δήμος Τριφυλίας να συγκροτηθεί με άξιο και ικανό πολιτικό προσωπικό και θέσεις – προγράμματα που θα ικανοποιούν τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του νέου δήμου και των πολιτών του. Σας γνωρίζουμε ότι τόσο η δημοτική αρχή του Δήμου Γαργαλιάνων όσο και οι υπηρεσίες του είναι στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και πληροφόρηση που θα κρίνετε αναγκαία για την καλύτερη γνώση του δήμου μας. Επίσης σας επισυνάπτουμε πίνακα των σχεδιαζόμενων έργων υποδομής του δήμου μας, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει αφενός να τα γνωρίζετε και αφετέρου να ενσωματώσετε στο πρόγραμμά σας, αφού τα έργα αυτά αποτελούν πρώτης προτεραιότητας έργα που καλύπτουν βασικές ανάγκες της περιοχής μας. Τέλος θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν το νέο δήμο, στα πλαίσια του νέου αυτοδιοικητικού θεσμού όπως διαμορφώθηκε με τη μεταρρύθμιση του νόμου του «Καλλικράτη».
Στον σχετικό πίνακα που έχει αποσταλεί αναφέρονται τα έργα, η σκοπιμότητά τους, η φάση ωρίμανσης, η χρηματοδότηση και ο φορέας υλοποίησης.
Στην κατηγορία μεγάλα έργα συμπεριλαμβάνονται: η αποχέτευση – βιολογικός καθαρισμός, γυμνάσιο – λύκειο, αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, περιφερειακός δακτύλιος Γαργαλιάνων, βελτίωση οδού Γαργαλιάνων – Βάλτας, εμπλουτισμός υδραγωγείου Συνδέσμου Υδρευσης Τέλλος Αγρας, πολεοδομικός σχεδιασμός οικισμών, αθλητικό κέντρο Γαργαλιάνων, ιστιοπλοϊκό κέντρο Μαραθόπολης, ανάπλαση παραλιακής ζώνης Μαραθόπολης.
Στα μεσαία έργα: η κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής «Λαγκουβάρδου», εμπλουτισμός υδραγωγείων Βάλτας – Γαργαλιάνων, κατασκευή κερκίδων – αποδυτηρίων γηπέδου Γαργαλιάνων, αναβάθμιση – εξωραϊσμός «Αποθήκης 186», 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, δρόμος Γαργαλιάνοι – Λεύκη – Τραγάνα, ανάπλαση κεντρικού τομέα Γαργαλιάνων.
Τέλος στην αξιοποίηση ακινήτων και δημοτικής περιουσίας περιλαμβάνονται ο Τουριστικός Ξενώνας Γαργαλιάνων και το Γηροκομείο Γαργαλιάνων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: