ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Οι ισχυρότεροι Έλληνες του κόσμου


Τους πλέον ισχυρούς οικονομικά Έλληνες περιλαμβάνει το περιοδικό Forbes!



Μπορεί η Ελλάδα να μην περνάει τις καλύτερες οικονομικά μέρες της, ωστόσο το ελληνικό δαιμόνιο διαπρέπει για τα καλά στο εξωτερικό. Δεν είναι λίγοι οι συμπατριώτες μας λοιπόν που έχουν πετύχει να βρίσκονται στους ισχυρότερους οικονομικά του κόσμου, "αναγκάζοντας" την περιβόητη λίστα του περιοδικού Forbes να κάνει ειδικές αναφορές.

Πρώτος μεταξύ των ελληνικής καταγωγής συμπεριλαμβανομένων στη λίστα του παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικού, ο Φιλάρετος Καλτσίδης ή Filaret Galchev, όπως είναι γνωστός στην Ρωσία. Πρόκειται για επιχειρηματία με ελληνική και ρωσική υπηκοότητα που ασχολείται με τον κλάδο του τσιμέντου και η περιουσία του καταγράφεται στα 6.7 εκατομμύρια δολάρια καταλαμβάνοντας τη θέση 175 παγκοσμίως. Αμέσως επόμενοι οι κ. Τζον Πολ Ντετζόρια (θέση 329) με εταιρίες καλλυντικών και Σπύρος Λάτσης (θέση 412) με περιουσία που υπολογίζεται στα 3.3 δις δολάρια μέσω του EFG Group.

Την πεντάδα κλείνει ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδης (θέση 458) με καταγωγή από τη Νίσυρο και επιχειρήσεις στον τομέα των σούπερ μάρκετ και του real estate.

Η λίστα του Forbes μάλιστα περιλαμβάνει και πολλούς άλλους Έλληνες (Μυστακίδης, Νιάρχος, Ντέιβις, Αργυρός, Ζάχαρις, Πετρόπουλος, Μετρόπουλος, Σπανός κ.α.) με διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία, των οποίων πολλές φορές οι προσωπικές ιστορίες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να κοιμούνται ακόμα και σε αυτοκίνητα ωστόσο πάλεψαν και σήμερα μεγαλουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: