Δεν είναι λίγα τα σημεία της πόλης που δε φωτίζονται επαρκώς λόγω έλλειψης φωτιστικών σωμάτων ,αλλά το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από τις καμένες λάμπες. Σε κάθε μεριά της πόλης μπορεί κανείς να διακρίνει πάρα πολλά φωτιστικά στις κολώνες της ΔΕΗ που δε λειτουργούν. Όλα καλά μέχρι εδώ. Λάμπα είναι ,θα καεί θα σπάσει ,θα χαλάσει γενικά. Τι γίνεται όμως με την αντικατάστασή τους; Όταν ενημερώσει κάποιος τους αρμόδιους για το σημείο που χρειάζεται αντικατάσταση λαμπτήρα , θα πάρει την εξής απάντηση: πρέπει να αγοράσετε τη λάμπα ,και να μας ξανά καλέσετε όταν την έχετε στα χέρια σας για να την αντικαταστήσουμε, γιατί δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε. Και ο κόσμος γιατί πληρώνει δημοτικά τέλη και μάλιστα πανάκριβα; Η συντήρηση του δημοτικού φωτισμού δεν εντάσσεται στα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ; Μαζί με την καθαριότητα της πόλης ,τη συντήρηση της οδοποιίας και πολλές άλλες παροχές που υποχρεούται να μας παρέχει ο δήμος μας (από τα δημοτικά τέλη που εισπράττει) ,δεν είναι υποχρεωμένος να αλλάζει και τις κατεστραμμένες λάμπες; Με τη λογική αυτή, αύριο θα μας ζητήσει να του βάλουμε πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα , για να μαζέψει τα σκουπίδια.
Νομίζω πως δεν είναι σοβαρή απάντηση αυτή, σε πολίτες μιας οργανωμένης πόλης.Έχω την εντύπωση πως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να απαντούν διαφορετικά ,και με τρόπο ανάλογο της θέσης και της μόρφωσής τους. Σήμερα ο δήμος Τριφυλίας απαρτίζεται από υπάλληλους νέους ,με επίπεδο και σπουδές,και από εκλεγμένους με επιστημονική κατάρτιση και κοινωνική καταξίωση.Είναι καλύτερο να κάνετε μια πολιτιστική εκδήλωση λιγότερη,και να εξοικονομήσετε χρήματα για προμήθεια λαμπτήρων ,παρά να ζητάτε από τους αιτούντες(και μάλιστα Γερμανούς και παραθεριστές) να αγοράζουν τις λάμπες.
1 σχόλιο:
pesta re file 2 fores pira tilefono kai tipota. to idio moy ipane oti den exoyne lefta gia lampes kai st xorio einai i mises kamenes
Δημοσίευση σχολίου