ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Δύο αλλοδαποί άνδρες, ένας υπήκοος Αφγανιστάν και ένας Ιράν, συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής στην Ελευσίνα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους, ένας Έλληνας και αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών, καθώς σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 39 μετανάστες, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ανήλικοι.


Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, δύο χλμ. πριν από τα διόδια της Ελευσίνας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι 39 μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος, με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στην Ιταλία, έχοντας καταβάλει σε άγνωστα άτομα - μέλη του κυκλώματος χρηματικά ποσά.

Ακολούθως, μεταφέρθηκαν σε οίκημα σε άγνωστη ερημική περιοχή της Αττικής, όπου τις πρωινές ώρες της Κυριακής επιβιβάσθηκαν στο προαναφερθέν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με προορισμό άγνωστη ακτή – λιμάνι, απ’ όπου θα επιβιβάζονταν σε σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Κατασχέθηκαν το προαναφερθέν φορτηγό, δύο κινητά τηλέφωνα και 510 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: