ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Θυσίασαν πρόβατο για το καλό της ομάδας !


Για να βελτιωθεί αγωνιστικά μία ομάδα, το συνηθέστερο είναι να «ματώσει» οικονομικά, πραγματοποιώντας μεταγραφές.
Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει στην περίπτωση της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, καθώς οι ιθύνοντες της για να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στην Ευρώπη, είπαν να κάνουν μία θυσία προβάτου.
Ναι καλά διαβάστε.. Οι άνθρωποι του βουλγαρικού σύλλογου, έδωσαν εντολή σε έναν ιερέα, ο οποίος είναι και ένθερμος υποστηρικτής της ομάδας, να θυσιάσει έναν αμνό για το καλό του συλλόγου, βάφοντας μάλιστα τα δοκάρια του γηπέδου με το αίμα του.
 Απομένει να δούμε αν η θυσία αποφέρει καρπούς ή το αρνί «θυσιάστηκε» άδικα πριν την ώρα του.

«Ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο με λεία 29.000 ευρώ


Με τη μέθοδο του «ριφιφί» άγνωστοι αφαίρεσαν 29.000 ευρώ, από κοσμηματοπωλείο, το βράδυ της Παρασκευής, στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί 29χρονος, γκρεμίζοντας την κοινή μεσοτοιχία του διπλανού κρεοπωλείου.

Μετά την είσοδό τους στο κοσμηματοπωλείο ερεύνησαν το χώρο και αφαίρεσαν από τη βιτρίνα, χρυσαφικά και ωρολόγια οικονομικής αξίας 29.000 ευρώ. Στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για το «ριφιφί».

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Α. Τ. Ιερισσού Χαλκιδικής.

Έπιασαν δουλειά οι αλατιέρες


Xιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στην εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου, από τον Τυμφρηστό και πάνω, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, τα οχήματα χρειάζονται αλυσίδες στη Ράχη, από το 55ο-65ο χλμ, λόγω παγετού.

Δουλειά έπιασαν και οι αλατιέρες στο συγκεκριμένο κομμάτι πριν από λίγο, οπότε σε λίγο οι οδηγοί θα μπορούν να περνούν χωρίς αλυσίδες.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας.

Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας!


ImageΚάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας!
«Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας» ήταν το μήνυμα που έστειλαν ο δήμαρχος Τριφυλίας και δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, καθώς και μαθητές της Τριφυλίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Γυμνάσιο Κοπανακίου. Όπως είπαν, ο αγώνας τώρα ξεκινά, με ήπια μορφή και θα κλιμακωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική που θέλει η κυβέρνηση να καταργήσει τα σχολεία. Με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να μη γίνει αυτό. […] Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο και αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολειό. Η απόφασή μας ξεκινάει με διαδικασίες ήπιου χαρακτήρα. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι του Δήμου θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο υπουργείο για το θέμα και ανάλογα με τις εξελίξεις, η προσπάθειά μας θα κλιμακωθεί, θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά το δικαίωμα στη μάθηση!».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου Κοπανακίου, Γρηγόρης Νικολακόπουλος, μίλησε για την ιδιαιτερότητα του σχολείου, που είναι η απόσταση από την Κυπαρισσία, για την υλικοτεχνική υποδομή που υπάρχει, για τη βιβλιοθήκη, αλλά και τα περιβαλλοντικά προγράμματα που συμμετέχει.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου Γιώργος Μίγγας τόνισε πως στο Μάραθο «γίνεται ένα έγκλημα. Είναι μια περιοχή αναπτυσσόμενη και πάνε να μας κλείσουν το σχολείο».
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλιού σημείωσε πως το Καλόνερο είναι ανάστατο, γιατί αυτό που επιχειρείται να γίνει είναι εντελώς παράλογο.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανακίου κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε στοπ, ως εδώ».
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τόνισε την αντίθεσή του σε κάθε κλείσιμο σχολείου στην Τριφυλία. Μίλησε για σαθρά επιχειρήματα, τονίζοντας πως δε νοείται μάθηση σε σχολεία με στοιβαζόμενους μαθητές και κατηγόρησε την κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο.
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Δριμής σημείωσε πως είναι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμο των σχολείων και ζήτησε δύο χρόνια παράτασης για τη λήψη απόφασης όσον αφορά στην τύχη του Γυμνασίου Κοπανακίου, αφού υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται και θα καλύψουν τον απαιτούμενο αριθμό.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε: «Η αντίθεσή μας σε κάθε κατάργηση είναι δεδομένη». Επίσης, επανέλαβε την πρόταση να πάνε και τα παιδιά του Δωρίου στο Γυμνάσιο Κοπανακίου και να λειτουργήσει στο Δώριο το Λύκειο.
Ο αντιδήμαρχος Στάθης Ανδρινόπουλος σημείωσε πως «τα σχολεία δεν είναι προβληματικές επιχειρήσεις για να πάρουμε μέτρα να τα εξυγιάνουμε και είμαι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμό τους».
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης έκανε την ερώτηση, αν έχουν πείσει οι λόγοι που λέει το υπουργείο και απάντησε: «Όχι. Οι λόγοι είναι της παγκοσμιοποίησης και της υποδούλωσης της ψυχής. Η ψυχή του Έλληνα, όμως, δεν υποδουλώνεται».
Για την απόφαση του Δ.Σ. μίλησε ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Καλκαβούρας λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να κλείσει κανένα σχολείο.
Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος σημείωσε πως «τα δικά μας τα χωριά, εδώ, δε βγάζανε πλούτο, αλλά βγάζανε μυαλά!».
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρούσσης δήλωσε την αντίθεσή του, τονίζοντας το σύνθημα των παιδιών: «Το Κοπανάκι μας θα ζήσει, αν το σχολείο μας δεν κλείσει»!
Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπασδάνης έκανε λόγο για αποστολή μηνύματος σε εκείνους τους νοσηρούς εγκεφάλους «που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς».
Ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Τριφυλίας Νίκος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε σε παιδαγωγικούς, κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς λόγους που συνηγορούν στη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων, μετέφερε τη στήριξη των εκπαιδευτικών και ζήτησε τη δυναμική και αγωνιστική διεκδίκηση του Δήμου.
Η μαθήτρια του Γυμνασίου Κοπανακίου Βασιλική Κοράκη  χαρακτήρισε στολίδι το σχολείο, ενώ ο μαθητής Γιώργος Γιαννακόπουλος σημείωσε τον αγώνα που οργάνωσαν και θα συνεχίσουν. Όσο για τον Πέτρο από το Καλόνερο, είπε πως στην Κυπαρισσία είναι ήδη πολλά παιδιά και το σχολείο του αξίζει να μείνει.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πήδηξε από το αυτοκίνητο για να γλιτώσει

Σεξουαλική παρενόχληση από ομοεθνή της κατήγγειλε στην Αστυνομία μία 15χρονη κοπέλα Αλβανικής Υπηκοότητας που μένει στην «Κάστα» Κατακόλου, η οποία δραπέτευσε από το αυτοκίνητο που την έβαλε ο οδηγός δια της βίας.

Μια απίστευτη για τοπικά δεδομένα ιστορία άκουσαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου από το στόμα μίας 15χρονης κοπέλας Αλβανικής Υπηκοότητας. Σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης κοπέλας έπεσε θύμα απαγωγής με στόχο την σεξουαλικής της κακοποίηση.

Επιδεινώνεται ο καιρός

Βροχές στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε για σήμερα Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 7 βαθμούς Κελσίου στη Β. Ελλάδα, 5 ως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων-βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα πνέουν μέτριοι βόρειοι άνεμοι. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν τοπικά στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα βόρεια, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10-11 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5-6 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Επέστρεψαν στο λιμάνι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Στις 16.20 χθες το απόγευμα, ο Πλοίαρχος του πλοίου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», το οποίο είχε αποπλεύσει στις 14.50 από το λιμάνι του Πειραιά, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Κίμωλο με 206 επιβάτες, ενημέρωσε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πειραιά ότι θα επέστρεφε στο λιμάνι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» Ν. Ηρακλείου 33 επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον προγραμματισμένο απόπλου του στις 16.00 χθες για Ηράκλειο με 387 επιβάτες, ύστερα από εντολή που έλαβε από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με τον κατάπλου τους και στα δύο πλοία απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα μέχρι βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Ρεκόρ εξώσεων σε ενοικιαστές

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες πολίτες λόγω κρίσης, καθιστά συχνά αδύνατη την καταβολή του ενοικίου. Οι εξώσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Τις πρώτες 40 ημέρες του 2011 καταγράφηκαν περισσότερες από 4.000 προσφυγές, ενώ ολόκληρο το περασμένο έτος είχαν καταγραφεί 8.500, αναφέρει το «Έθνος».

‘Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στ. Παραδιάς, σημειώνεται έξαρση των εξώσεων. Ο ίδιος προσθέτει ότι συγκεντρώνονται οφειλές που ξεπερνούν τις 3500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάνουν την υπομονή τους.

Είναι ενδεικτικό ότι οι δικηγόροι που ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις διαπιστώνουν ότι η πελατεία τους έχει αυξηθεί κατά 50%, καθώς όλο και πιο πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν νομική βοήθεια για να εισπράξουν τα νοίκια τους.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ωραίος ο Κόλλιας !!!

Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει ο νέος δήμαρχος Κώστας. Κόλλιας στον ευρύτερο δήμο Τριφυλίας. Όσο τον γνωρίζει ο κόσμος τόσο περισσότερο τον συμπαθεί. Είναι δυναμικός και  έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Είναι λαϊκός και κάνει με όλους.-Ένα τέτοιο δήμαρχο θέλαμε , είπε παρέα νεαρών, όταν ρωτήσαμε τη γνώμη τους ,υστέρα από σύντομη συνάντηση που είχαν μαζί του.
Καλώς  ξεκίνησε ο Καλλικράτης ,σε γερές βάσεις και με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μένει τώρα να αποδείξετε την αξία σας κύριε δήμαρχε ,για να επιβεβαιώσετε τους υπέρμαχους , και να διαψεύσετε τους πολέμιους σας. Εμείς ευχόμαστε σε εσάς και στους συναδέλφους σας καλή και δημιουργική θητεία.

Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη

Αιματηρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στον οδικό άξονα Υψάλων- Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, στο ύψος των Μαλγάρων, όταν λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας «ΜΕΤΡΟ» που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Αθήνας, παρεξέκλινε της πορείας του υπό άγνωστες μέχρι συνθήκες και ανετράπη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν Έλληνες πολίτες καθώς και σοβαρά τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Μαλγάρων.
Στο σημείο έχουν σπεύσει στελέχη του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης, καθώς και του Προξενείου Αδριανούπολης. Σε ετοιμότητα έχει επίσης τεθεί ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας.

Τσίκνισαν δεόντως στην ιστορική Ανω Πόλη...

ΔΕΟΝΤΩΣ το τσίκηνσε φέτος για 2η συνεχή χρονιά παρά τις καιρικές συνθήκες ο Σύλλογος για την Ανάδειξη και προστασία της Πανω Πόλης Κυπαρισσίας καθώς το κρύο και η βροχή δεν επέτρεψαν να γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στο χώρο του Ηρώου αλλά σε ημιυπαίθριο χώρο στην πλατεία της ιστορικής 'Αρκαδιάς' με την τσίκνα να αναδεικνύεται σε καθε φάση της ημέρας.
Το γλέντι άναψε μετά τη 1 το μεσημέρι καθώς ετοιμάστηκαν οι μεζέδες σε υπαίθριες ψησταριές ενώ ακολούθηε χωριάτικο λουκάνικο, σουβλάκια και μεζέδες ώστε να μην μείνει κανένας παραπονούμενος με την συμβολή του Δήμου στην γιορτή. Το καλύτερο της γιορτής ήταν η μουσική που έδωσε κέφι τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο ενώ σε ρόλο ψήστη ήταν αυτή την φορά ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και μέλος του Συλλόγου Σαράντος Κουκούμης που διαθέτει εξάλλου πείρα ενώ τον βοήθησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης, φυσικά στην παρέα προστέθηκαν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως ο Παν. Τσίγγανος, ο Γιάν. Κατσαργύρης και φυσικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου που παραμένει δραστήριος Δημήτρης Κανελλόπουλος ο οποίος έμεινε ευχαριστημένος που ο κόσμος συγκεντρώθηκε προκειμένου να τηρήσει το έθιμο. Και του χρόνου....
 
απο το kyparissiotis.blog

Αυτοκτόνησε 45χρονος στο Αγρίνιο

Η Αστυνομία του Αγρινίου ανακοίνωσε ότι ένας 45χρονος επιχειρηματίας, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, αυτοκτόνησε χθες το απόγευμα με κυνηγετικό όπλο.
Τον αυτόχειρα βρήκαν συγγενείς του μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά σε εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, στην Καμαρούλα Αγρινίου.

Ένας ληστής νεκρός - 4 στα χέρια της Αστυνομίας

 

Μάχη με τους πέντε ληστές του Μώλου έδωσαν αστυνομικοί πριν από λίγο...

Οι πέντε ληστές, όλοι τους αλβανικής καταγωγής, άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ τους Αστυνομικούς που τους καταδίωξαν μετά τη διπλή ληστεία στο Μώλο, στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομείο.

Τρεις ληστές εισέβαλαν αρχικά στα ΕΛΤΑ της κεντρικής πλατείας, την οποία στη συνέχεια διέσχισαν πεζοί για να ληστέψουν και την Αγροτική Τράπεζα που βρίσκεται απέναντι!

Η ληστεία έγινερ στις10:00 όταν τρία άτομα εισήλθαν στο κατάστημα και πήραν τη λεία τους. Οι τρεις δράστες μαζί με δύο συνεργούς τους διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια και παράτησαν για να διαφύγουν με άλλο αυτοκίνητο.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους έχει εξελιχθεί σε κινηματογραφική καταδίωξη, καθώς στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Μαρτίνου, εντοπίστηκε το ένα από τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία διέφυγαν οι ληστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι και φορούσαν κουκούλες, διέφυγαν από την πλατεία του Μώλου με δύο οχήματα, ένα μπλε Honda Civic και ένα μαύρο Volvo S40. Το Volvo είναι αυτό που εντοπίστηκε και καταδιώκεται από την αστυνομία.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Διπλή δολοφονία στην Ελευσίνα


Ληστεία ήταν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας που αποκαλύφθηκε χθες το πρωί σε παλιά μονοκατοικία στην οδό Πεισιστράτου 61, στην Ελευσίνα.

Τα θύματα ήταν ένας 80χρονος και η 73χρονη αδελφή του, οι οποίοι έμεναν μόνοι τους στο σπίτι.

Ο θάνατός τους, σύμφωνα με την αστυνομία, οφείλεται πιθανότατα σε ασφυξία, καθώς στα πρόσωπα και των δύο βρέθηκαν μαξιλάρια που τους είχαν βάλει οι δράστες, φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε από τον ανιψιό των θυμάτων που έπαιρνε τηλέφωνο, από το περασμένο Σάββατο, αλλά δεν του απαντούσε κανένας. Έτσι ο ίδιος, χθες, με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξε το σπίτι, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα.

Η 73χρονη βρέθηκε νεκρή στον διάδρομο με τα χέρια δεμένα μπροστά με καλώδιο, ενώ ο 80χρονος αδελφός της ήταν επίσης νεκρός στο κρεβάτι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι, παραβιάζοντας την πίσω πόρτα της κουζίνας, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι αφαίρεσαν από την οικία. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Τέλος στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση

«Stop» στη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει λένε από την 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί της Αθήνας στους ασφαλισμένους των Ταμείων Ο.Π.Α.Δ., Δ.Ε.Η., Η.Σ.Α.Π., Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και Τ.Σ.Α.Υ., υποστηρίζοντας ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, από την 1η Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, ανάμεσα στα οποία και ο Ο.Α.Ε.Ε..

Και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, όμως, σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στα Ταμεία που δεν πληρώνουν και σύμφωνα με τον Κώστα Κούβαρη, πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, προσθέτουν στη λίστα τα Ταμεία των Δικηγόρων Αθήνας και επαρχίας, καθώς για τα Ταμεία Ο.Π.Α.Δ., Δ.Ε.Η., Η.Σ.Α.Π. και Τ.Σ.Α.Υ. ήδη εδώ και αρκετό καιρό δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους τους.

Όσον αφορά στις ελλείψεις που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά σε βασικά φάρμακα (ασπιρίνη, καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, κ.α.), ο κ. Κούβαρης έκανε λόγο για «κερδοσκοπία εις βάρος του ελληνικού λαού» και ο κ. Λουράντος τόνισε ότι «αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει λάβει ο Ε.Ο.Φ., η αγορά θα ανασάνει».

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων, ο Ε.Ο.Φ. έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους. Η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Επιδεινώνεται ο καιρός


 Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του ανατολ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, θα έχουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 10 βαθμούς Κελσίου στη Β. Ελλάδα, 5 ως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι βορείων-βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, ενώ στα νοτιότερα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με βροχή κυρίως μετά το μεσημέρι, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9-10 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Ζάκυνθος: έρευνα για τα «ακριβά» σκουπίδια

Σύμφωνα με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Ζακύνθου, αυτή την στιγμή η Επιχείρηση Καθαριότητας οφείλει 15 εκατ. ευρώ από έξοδα τα οποία δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το περιεχόμενό τους.
Γίνεται διαχειριστικός έλεγχος ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της αποστολής των επιστολών προς τους πελάτες της εταιρείας καθαρισμού κτηρίων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν πλήρωσαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες την εν λόγω εταιρεία. Παράλληλα, αναζητούνται τα σχετικά παραστατικά στη μηχανογράφηση προκειμένου να διαπιστωθούν αν έχει γίνει υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από τους διοικούντες
Αυτό το πόρισμα περιμένει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, διότι όσα συνέβησαν είχαν ένα και μόνο αποτέλεσμα: Την καταχρέωση του Οργανισμού, με παραπάνω από 15.000.000 ευρώ. Επιπλέον, εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ επί προεδρίας Διονυσίου Βίτσου.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Με μια ματια

  • Στην απεργία συμμετέχουν:
  • Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ
  • Νοσοκομειακοί γιατροί, Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, και οδοντίατροι
  • Τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί
  • Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα
  • Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς:
  • Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ για 24 ώρες
  • Κανονικά το Μετρό
  • Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα εκτελεί δρομολόγια ο Ηλεκτρικός
  • Από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα κινηθεί το τραμ
  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
  • Ακυρώσεις πτήσεων

941 φωλιές χελώνας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

 

Φωτιά σε μοτοσυκλέτα στην Μεταμόρφωση

Στις φλόγες παραδόθηκε στη 01:30 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μία μοτοσυκλέτα που βρισκόταν σταθμευμένη στην οδό Πεντέλης 9, στην Μεταμόρφωση.

Στο σημείο έσπευσαν 6 άνδρες της Πυροσβεστικής με 2 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η φωτιά επεκτάθηκε και σε ένα παρακείμενο αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στο σημείο.

Τα οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.

«Βυθίστηκε» στο σκοτάδι ο Βόλος

Χωρίς ρεύμα έμεινε για δύο περίπου ώρες έμεινε χθες το μεσημέρι μια μεγάλη περιοχή του Βόλου λόγω βλάβης που σημειώθηκε.

Συγκεκριμένα, στις 15:15 περίπου το μεσημέρι, συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ που εκτελούσε εργασίες σχεδόν έξω από τη ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης, φέρεται να προκάλεσε βλάβη σε υπόγειο καλώδιο μέσης τάσης, με συνέπεια να μείνουν χωρίς ρεύμα σπίτια και επιχειρήσεις στα Παλιά, το Π. Λιμεναρχείο, την Ιωλκού, τη Μαγνήτων, σημεία της Ερμού, το ΙΚΑ.

Συνεργεία της ΔΕΗ ξεκίνησαν τις διαδικασίες εντοπισμού της βλάβης , δίνοντας τμηματικά ρεύμα, μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Η τελική ωστόσο επιδιόρθωση της βλάβης, αναμένεται να γίνει σήμερα.

Επιτακτική η συμφωνία στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε.

Την επιτακτική ανάγκη επίτευξης συμφωνίας στις επικείμενες κρίσιμες Συνόδους της ΕΕ τον Μάρτιο, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.
Σε ενημέρωση Ελλήνων δημοσιογράφων στο Βερολίνο μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του στη γερμανική πρωτεύουσα ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία και να κατανοήσουν όλοι την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της στιγμής.Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα είναι δύσκολα για όλη την Ευρώπη».
Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η ΕΕ και η Ευρωζώνη να γυρίσουν σελίδα και να αφήσουν πίσω τους την περίοδο της κρίσης στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα στις αγορές. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι «προδιαγεγραμμένη η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα», τόνισε ωστόσο ότι οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν αποσπασματικά, αλλά ως ένα «συνολικό πακέτο».
Αναφορικά με τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξήγησε ότι η Ελλάδα ήδη εφαρμόζει τα περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνει η γερμανο-γαλική πρόταση. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα φορέσουμε όλοι το ίδιο κουστούμι», παραπέμποντας κυρίως στην προβληματική της ενοποίησης των ορίων συνταξιοδότησης. Αυτό που χρειάζεται είναι να τεθούν κοινοί στόχοι και «δείκτες καλύτερης πρακτικής».
Όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα της χώρας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει και πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών και των δικτύων στους τομείς της ενέργειας, επικοινωνιών, συγκοινωνιών και στην καταπολέμηση γραφειοκρατίας που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πολίτες και στην ανάπτυξη.   

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Είναι...γαύρος ο Αντώνης και το δείχνει!!!

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι η Μεσσηνία είναι θρυλική περιοχή, αφού οι περισσότεροι στηρίζουν τον Ολυμπιακό που έδειξε για μια ακόμα φορά την υπεροχή του στο μεγάλο ντέρμπι. Οταν ομως λεμε Μεσσήνιοι εννοούμε και ορισμένα πολιτκά πρόσωπα, παρότι στο γήπεδο δενπ άει ποτέ ο Κουσελάς και ο Βουδούρης. Πάει όμως ένας Μεσσήνιους που πανηγυρίζει κιόλας όταν χρειάζεται ως απλός φίλαθλος....
Ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία, ήταν, όπως σχεδόν κάθε Κυριακή στο "Γ. Καραισκάκης". 2-3 θέσεις πιο δίπλα από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζε σαν τρελός το γκολ του... Ολυμπιακού. Το έζησε το παιχνίδι και φάνηκε αυτό...Βέβαια εκεί κοντά βρέθηκαν αρκετοί Μεσσήνιοι που ήταν κοντά στον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης και δεν θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα καθώς κάνει παρέα μόνο με Γαύρους όταν μιλάει για αθλητικά.....
 
απο το radio936

Σκηνή φρίκης στο σχολείο της Όπρα


Το πτώμα ενός νεογέννητου μωρού βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου της Oprah Winfrey στη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, το νεογέννητο βρέφος βρέθηκε γεμάτο αίματα μέσα σε μια πλαστική σακούλα. Ωστόσο, οι ιατροδικαστικές αρχές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τα αιτία θανάτου του βρέφους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, λέγεται πως το άτυχο μωρό είχε φέρει στον κόσμο μια 17χρονη μαθήτρια του σχολείου.

Οι καβγάδες για το parking... σκοτώνουν!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Δυο άνδρες σκοτώθηκαν μετά από καβγά μπροστά στο γκαράζ πολυκατοικίας στην Αυστραλία. Το διπλό έγκλημα έγινε στην επαρχιακή πόλη Μόι της Βικτώριας.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο άνδρες ήρθαν σε λογομαχία με άλλους δύο επειδή στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους σε είσοδο πολυκατοικίας και εμπόδιζαν τα άλλα αυτοκίνητα.

Μετά από λίγο οι 4 άνδρες συνεπλάκησαν και οι δυο από αυτούς χτυπήθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να υποκύψουν στα τραύματά τους.

Για το διπλό φονικό η αστυνομία καταζητεί ως δράστη τον 36χρονο, Ρίτσαρντ Ντέβρις, τον οποίο χαρακτηρίζει "ιδιαίτερα επικίνδυνο", καθώς και έναν άλλο άνδρα ο οποίος θεωρείται συνεργός στην διπλή δολοφονία.

Στον εισαγγελέα οι 17 συλληφθέντες του ντέρμπι

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα 17 άτομα που συνελήφθησαν μετά το χθεσινό ντέρμπι των «αιωνίων», στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μετά τον αγώνα Ολυμπιακού Παναθηναϊκού συνελήφθησαν 16 άτομα για είσοδο στο στάδιο και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ένα άτομο για ρίψη αντικειμένων κατά των αστυνομικών.

Στο σκοτάδι τα Κρέστενα λόγω βλάβης σε κολώνα της ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα έμεινε μια ολόκληρη συνοικία στην πόλη των Κρεστένων, Ηλείας, εξαιτίας του βραχυκυκλώματος που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε στύλο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ.

Αιτία της φωτιάς ήταν ένας σπασμένος μονωτήρας, λόγω κεραυνού είχε «χτυπήσει» πριν από μερικές ημέρες την κολώνα.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ανέφεραν ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Θύμα τροχαίου ένας ακόμα 46χρονος στους δρόμους

19/2/2011
ΕΝΑ ακόμα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με θύμα αυτή την φορά νεκρό έναν 46χρονο από τη Κυπαρισσία άφησε την τελευταία του πνοή βάση του αστυνομικού δελτιου στη 1.30 μετά το μεσημέρι στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σπηλιάς - Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 46χρονος έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Κυπαρισσία εξετράπη της πορείας της και χτύπησε σε τοίχο σπιτιού. Η σύγκρουση του δικύκλου ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο άτυχος 46χρονος να εκφεσδονιστεί και να υποστεί το μοιραίο, ενώ ήδη προανάκριση διεξάγει το αρμόδιο τμήμα Τροχαίας της Κυπαρισσίας για την διερεύνηση του συμβάντος. Το δίκυκλο μεταμορφώθηκε σε μάζα σιδερικων και ήδη εξετάζεται η πορεία του στον συγκκριμενο δρόμο...

Ο 46χρονος σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημόσιοτητα, είχε γεννηθεί στον Αγιο Νικόλαο Μεσσηνίας.

απο το radio936.blog

150 στρέμματα αποτέφρωσε πυρκαγιά στους Μύλους...

 
ΠΥΡΚΑΓΙΑ εκδηλώθηκε στις 07.10 η ώρα περίπου το πρωί κοντά στην περιοχή των Μύλων Κυπαρισσίας απειλώντας προς στιγμή κατοικημένες περιοχές. Η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας ήταν άμεση ενώ ειδοποιήθηκαν δυνάμεις απο Γαργαλιάνους και τον Μελιγαλά ενώ μέχρι στιγμής πύρινο μέτωπο ενισχύθηκε με 13 οχήματα και 25 άνδρες που συγκρότησαν πεζοπόρα τμήματα, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν την προσέγγιση Καναντέρ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά άγνωστο πως εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή λαμβάνοντας γρήγορα έκταση εξαιτίας των ανέμων ενώ συνράμουν με ότι μέσα διαθέτουν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπο έλεγχο στη 1 το μεσημέρι και δυνάμεις παραμενουν στη περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ ήρθαν 2 Πεζετέλ για τα οποία δεν χρειάστηκε τελικά η επέμβασή τους, ενώ σύμφωνα με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο κάηκαν 150 στρέμματα αγροτοδαικής έκτασης. Στο μέτωπο της φωτιάς κινητοποιήθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας για την έκβαση του πύρινου μετώπου της πυρκαγιάς....Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανό η φωτιά να προήλθε απο λάθος ενέργεια αγρότη που επιχείριησε να κάψει ξερά κλαδιά αλλά λόγω των ανέμων επεκτάθηκε αλλά εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα....
Η φωτό προέρχεται από το kyparissianews.gr η οποία παραχωρήθηκε απο τον κ. Ηλία Γιαννόπουλο και ευχαριστούμε τόσο την ιστοσελίδα που μας την έστειλε και τον αναφερόμενο που μας επιτρέπει την δημοσίευσή της.

Ηλιακή καταιγίδα

Ηλιακή καταιγίδα
Σούπερ έκρηξη στον Ηλιο απειλή για τις τηλεπικοινωνίες

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα μια από τις εικόνες που κατέγραψε το παρατηρητήριο Sοlar Dynamics Obsvervatory στην οποία καταγράφονται εκρήξεις. Στο νότιο ημισφαίριο του Ηλιου διακρίνεται η περιοχή που βρίσκεται σε διέγερση την τελευταία εβδομάδα και εκεί έγινε χθες η πολύ ισχυρή έκρηξη
 

Νέα Υόρκη
Χθες Τρίτη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, το διαστημικό παρατηρητήριο Solar Dynamics Observatory που παρακολουθείτον Ηλιο κατέγραψε την πιο ισχυρή έκρηξη που συμβεί στο μητρικό μας άστρο τα τελευταία χρόνια.
Η ηλιακή αυτή καταιγίδα απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητας ακτινοβολίας που μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στην Γη. Παράλληλα παρήγαγε ένα τεράστιο κύμα φορτισμένων σωματιδίων το οποίο κατευθύνεται προς την Γη και συνήθως χρειάζεται πάνω από 24 ώρες για να φθάσει στον πλανήτη μας. Παρόμοια κύματα φορτισμένων σωματιδίων μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας στους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους αλλά και σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.
Η νέα μεγα-έκρηξη ανήκει στην κατηγορία «X» που αντιστοιχεί στις ηλιακές εκρήξεις μεγαλύτερης ισχύος και συνέβη σε μια περιοχή στο Νότιο Ημισφαίριο του Ήλιου την οποία οι επιστήμονες ονομάζουν «ενεργή περιοχή 1158».
Η αμέσως προηγούμενη έκρηξη της ίδιας κατηγορίας είχε σημειωθεί στον Ηλιο τον Δεκέμβριο του 2006. Η χθεσινή μέγα-έκρηξη είναι η πρώτη του νέου κύκλου ηλιακής δραστηριότητας που άρχισε πέρυσι και αναμένεται να κορυφωθεί το 2013.
«Υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις ότι είναι πιθανό να εκδηλωθεί κάποια ισχυρή έκρηξη αλλά δεν περιμέναμε να είναι τόσο ισχυρή. Πιθανότατα στην διάρκεια των προσεχών μηνών και ετών θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκρήξεις τέτοιας ισχύος» δήλωσε στον δικτυακό τόπο Space. com ο Φιλ Τσάμπερλεν, μέλος της ομάδας των επιστημόνων που ελέγχει το παρατηρητήριο SDO.

Φως, νερό, τηλέφωνο με δόσεις...


Καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους, συρρέουν καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να επιτύχουν διακανονισμό της πληρωμής των οφειλών, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την τσέπη των Ελλήνων, σε βαθμό που πολλοί δυσκολεύονται να φανούν συνεπείς ακόμα και στις πλέον βασικές τους υποχρεώσεις. Η «άτυπη» αυτή διαδικασία του διακανονισμού των οφειλών ίσχυε ανέκαθεν στις εν λόγω υπηρεσίες, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών, που καταφεύγουν σ’ αυτήν έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, αφού όλο και περισσότεροι «δεν έχουν να πληρώσουν», όπως λένε, ενώ η τάση είναι συνεχώς αυξητική, δεδομένων και των νέων «καυτών» τιμολογίων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, περιμένουν υπομονετικά άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, προκειμένου να διευκολυνθούν για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Συνταξιούχοι, μισθωτοί, άνεργοι, φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακόμα και επιχειρηματίες κάνουν πρόχειρους υπολογισμούς για την αποπληρωμή των δόσεων.

«Χρωστάω 350 ευρώ. Δεν κατάφερα να πληρώσω τους δύο τελευταίους λογαριασμούς. Ο διακανονισμός που έκανα είναι για τρεις μήνες. Θα πληρώσω τον πρώτο μήνα 120 ευρώ, τον δεύτερο 100 και τον τρίτο 130 ευρώ», λέει στο ΑΠΕ η κ. Χριστίνα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

«Η ΔΕΗ είναι μία επιχείρηση εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πάρει με κάποιον τρόπο τα λεφτά της. Δεν τη συμφέρει να μην διευκολύνει τους πελάτες της, από την στιγμή που δεν έχουν να πληρώσουν άμεσα, γιατί πολύ απλά, εάν τους κόψει το ρεύμα, θα τους χάσει από πελάτες και τότε δεν θα εισπράξει τίποτα, αφού η νομική διεκδίκηση των ποσών θα της κοστίσει πολλά περισσότερα», αναφέρει ο κ. Χρήστος, επιχειρηματίας.

Σημειώνεται ότι διακανονισμός αποπληρωμής, σε περίπτωση που η ΔΕΗ κόψει την παροχή λόγω οφειλών, δεν γίνεται, παρά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο Δημήτρης είναι λογιστής σε ιδιωτική εταιρεία. Σε ένα από τα γραφεία της εταιρείας, το ρεύμα «κόπηκε». «Δεν μας κάνουν διακανονισμό. Ζητούν όλο το ποσό για να συνεχίσουν την παροχή. Καλό θα ήταν να είχαμε κάνει τον διακανονισμό πριν φτάσουμε σε σημείο να το “κόψουν”. Τώρα απλά πρέπει να συγκεντρώσουμε το ποσό και να ξεχρεώσουμε», λέει στο ΑΠΕ.

Στελέχη της ΔΕΗ αποκαλύπτουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά τον διακανονισμό με την εταιρεία, αδυνατούν να ξεχρεώσουν. Πάρα πολλοί καταναλωτές «αυτοπαγιδεύονται», επισημαίνουν, προσδοκώντας ότι στο μέλλον θα συγκεντρώσουν τα χρήματα. Δεν τα καταφέρνουν, οι λογαριασμοί τρέχουν, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το χρέος τους και να φτάνουν σε σημείο να μην έχουν ρεύμα.

Καλό θα ήταν, σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της ΔΕΗ, ο καταναλωτής να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, όσο δύσκολο και αν είναι γι αυτόν, γιατί στο τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, ο διακανονισμός, αντί να τους εξυπηρετεί, τους δημιουργεί ακόμα σοβαρότερα προβλήματα. Σημειώνουν, δε, ότι η ΔΕΗ πάντα στεκόταν και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του καταναλωτή, ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ανοίγουν τα διόδια της Πελοποννήσου

Η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια, την προσεχή Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 3.00 το μεσημέρι, οργανώνει κινητοποίηση και ανοίγει τα διόδια σε όλους τους σταθμούς των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου, στέλνοντας σαφές μήνυμα αγώνα ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του κινήματος ''Δεν Πληρώνω''.


Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της επιτροπής Πελοποννήσου, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι, ''το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια υπερασπιζόμενο το σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης. Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας. Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή σε αυτούς τους νόμους είναι όχι απλά δικαιολογημένη αλλά και αποτελεί και υποχρέωση των πολιτών''.

Να αναφέρουμε επίσης ότι σήμερα υπάρχει κινητοποίηση στους σταθμούς διοδίων της Πελοποννήσου που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ και θα σηκώσουν τις μπάρες σε όλους τους σταθμούς, προκειμένου οι διερχόμενοι οδηγοί να περνούν χωρίς να πληρώνουν.

«Μήλον της Έριδος» οι μοναδικοί δίδυμοι κούροι της Κορίνθου

Κείτονταν για αιώνες στο χωράφι ενός γεωργού στην Κόρινθο και γλύτωσαν πριν από μερικούς μήνες από τα χέρια αρχαιοκάπηλων που ετοιμάζονταν να τους πουλήσουν στο εξωτερικό.
Σήμερα, οι μοναδικοί δίδυμοι κούροι, σπάνια αριστουργήματα αρχαϊκής γλυπτικής, βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, προκειμένου να συντηρηθούν και, επειδή αποτελούν «Μήλον της Έριδος» ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου, η κυβέρνηση δηλώνει ότι «μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης θα αποφασιστεί ο χώρος ένταξης και έκθεσής τους».

Το θέμα έφτασε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Βαΐτσου Αποστολάτου, ο οποίος καλούσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να απαντήσει «σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την επίλυση του θέματος διεκδίκησης των αγαλματιδίων με την αμύθητη ιστορική αξία από το Μουσείου Κορίνθου και από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στην απάντησή του προς τον βουλευτή ενημερώνει ότι «μετά την εξάρθρωση της σπείρας αρχαιοκάπηλων και την κατάσχεση των δύο κούρων των αρχαϊκών χρόνων τον Μάιο του 2010, τα γλυπτά μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Παράλληλα, ξεκίνησε στο σημείο εντοπισμού τους σωστική ανασκαφή, κατά τη διάρκεια της οποίας ήλθαν στο φως θραύσματα των γλυπτών (κνήμες, πέλματα), αλλά και εκτεταμένο νεκροταφείο αρχαϊκών και κλασικών χρόνων. Τα ευρήματα της ανασκαφής μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, όπου φυλάσσονται και συντηρούνται».

Ο κ. Νικητιάδης ενημερώνει, επίσης, ότι μετά τη συντήρηση των δίδυμων κούρων θα αποφασιστεί ο χώρος ένταξης και έκθεσής τους.

Πυροβόλησε και χτύπησε μετανάστες στο Περιστέρι

Δύο άνδρες τραυμάτισε στις 11:20 στο Περιστέρι ένας άγνωστος οπλοφόρος, ενώ προσπαθούσε να τους ληστέψει. Ο δράστης πεζός πυροβόλησε αρχικά στον πόδι έναν μελαμψό άνδρα και στη συνέχεια τραυμάτισε χτυπώντας στον κεφάλι με το όπλο έναν δεύτερο άνδρα, πιθανότατα υπήκοο Πακιστάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα είχαν πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Αλέας 43. Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη που διέφυγε αρχικά πεζός ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκε.

Νεκρή γυναίκα σε τροχαίο στην Εγνατία


Χθες το μεσημέρι στις 14:55, στο 44ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Σερρών, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 47χρονος συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 52χρονος άνδρας.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα μια 48χρονη γυναίκα, η οποία επέβαινε στο δεύτερο όχημα, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός του. Επίσης τραυματίστηκαν δύο επιβάτες του πρώτου Ι.Χ.. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λητής.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πλημμύρισε η αγορά από ακάλυπτες επιταγές


Σε 172,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας αύξηση 8,60% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά μείωση 2,11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας ΑΕ.

Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Ιανουάριο του 2011 σε 17.851, σημειώνοντας αύξηση 4,29%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 0,92% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφθασαν τον Ιανουάριο του 2011σε τεμάχια τα 12.713, καταγράφοντας μείωση 6,39% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μείωση 13,21% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2010.

Σε ποσά, οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 20,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 1,35% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και μείωση 23,84% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011.

Το τελευταίο «αντίο» στον Γ. Καραμπεσίνη

Το «ύστατο χαίρε» θα πουν σήμερα φίλοι και συγγενείς του μεγάλου καλλιτέχνη Γιάννη Καραμπεσίνη, ο οποίος «έφυγε» χθες σε ηλικία 80 ετών.  Ο Γιάννης Καραμπεσίνης γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου το 1931 και ήταν μέλος της ΑΕΠΙ από το 1995.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 14.45 στο Τρίτο Νεκροταφείο Αθήνας στη Νίκαια.

Το αλκοόλ… σκοτώνει

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), η κατάχρηση αλκοόλ προκαλεί το θάνατο 2,5 εκατ. ανθρώπων κάθε χρόνο.
Οι κύριες αιτίες θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι, οι τραυματισμοί που σημειώνονται υπό καθεστώς μέθης, o καρκίνος, η κίρρωση του ήπατος, η καρδιακή νόσος και το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Melvin Freeman, από το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής, που έλαβε μέρος στη σύνταξη της έκθεσης, δήλωσε ότι πρόκειται για «δολοφόνο» και δεν είναι ωφέλιμο το αλκοόλ από πλευράς δημόσιας υγείας.
Παγκοσμίως, άνω του 6% των θανάτων στο αντρικό φύλο σχετίζονται με το αλκοόλ, αλλά μόνο 1% των γυναικών. Σχεδόν 1 στους 10 θανάτους μεταξύ των νέων, ηλικίας 15 έως 29 ετών, οφείλεται σε αιτίες που συνδέονται με το αλκοόλ-περίπου 320.000 κάθε χρόνο.
Η πρώτη έκθεση του Π.Ο.Υ για τον αλκοολισμό εδώ και 7 χρόνια συνιστά, οι κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους στα αλκοολούχα ποτά, να περιορίσουν τις πωλήσεις, να προωθήσουν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης και να καταργήσουν διαφημίσεις.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, η επίδραση της χρήσης του αλκοόλ διαφέρει ανάλογα με την εθνικότητα. Πληθυσμοί στην Ασία για παράδειγμα, είναι περισσότερο ευάλωτοι στον καρκίνο του φάρυγγα από τη χρήση αλκοόλ.

Νέο φάρμακο ενάντια στo εγκεφαλικό



Η ουσία απιξαμπάνη, φαίνεται πως είναι αποτελεσματικότερη σε σύγκριση με την ασπιρίνη (ακετυλοσαλικυλικό οξύ), όσον αφορά στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης εγκεφαλικού στα άτομα με κολπική μαρμαρυγή, μια από τις συνηθέστερες μορφές καρδιακής αρρυθμίας, στην οποία το άτομο νιώθει ένα «φτερούγισμα» στην καρδιά.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα στον καρδιακό ρυθμό, μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό θρομβώσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, ωστόσο οι μισοί περίπου από τους πάσχοντες από κολπική μαρμαρυγή δεν μπορούν να λάβουν για διαφορετικούς λόγους ισχυρότερα από την ασπιρίνη φάρμακα, όπως η βαρφαρίνη, προκειμένου να προστατέψουν το καρδιαγγειακό τους σύστημα.

Μια νέα κλινική δοκιμή, που έγινε σε 5.600 ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, έδειξε ότι η απιξαμπάνη, η οποία δρα μπλοκάροντας ένα σημαντικό κρίκο της αλυσίδας σχηματισμού των θρόμβων- γνωστός ως παράγοντας Χa- μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 3,6% ετησίως. Συγκριτικά, η ασπιρίνη φαίνεται να μειώνει τις αντίστοιχες πιθανότητες κατά 1,6% τον χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Χανς-Κριστόφ Ντίνερ, καθηγητής του τμήματος Νευρολογίας και του Κέντρου για τα Εγκεφαλικά στο Πανεπιστήμιο της Έσσης στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για τα εγκεφαλικά, «η απιξαμπάνη ήταν πολύ ανώτερη της ασπιρίνης, χωρίς μάλιστα να συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εσωτερικής αιμορραγίας. Περιμέναμε όλοι ότι ένα ισχυρότερο από την ασπιρίνη φάρμακο, όπως η απιξαμπάνη, θα συνδεόταν με σοβαρότερες επιπλοκές σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο αιμορραγιών, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Έχασε τη ζωή του από τον ιό Η1Ν1

Ακόμη ένας ασθενής, που ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που εκδήλωσε από τη  γρίπη.

Πρόκειται για έναν 51χρονο που είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ραπτόπουλος, η νέα γρίπη παρουσιάζει έξαρση, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύονται στη Μ.Ε.Θ..

Επίσης, άλλα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ηλικίας από 44 έως 55 ετών, νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ για άλλα τρία ύποπτα περιστατικά αναμένεται ταυτοποίηση των δειγμάτων αίματος από τα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε πως στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπάρχει επάρκεια φαρμακευτικού υλικού και εμβολίων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Δωρεάν προφυλακτικά μέσω... iPhone



Tο Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης έθεσε σε λειτουργία μια νέα εφαρμογή, χάρη στην οποία οι χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων θα εντοπίζουν το πιο κοντινό σημείο διάθεσης δωρεάν προφυλακτικών. Μάλιστα, επέλεξε τη χθεσινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να διαθέσει στους χρήστες την εφαρμογή.

Όπως δήλωσε η σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, δρ Monica Sweeney, «στόχος μας είναι η Νέα Υόρκη να είναι η σεξουαλικά ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο», συμπληρώνοντας πως «είναι αρκετοί οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη μας για σεξ και οφείλουμε να τους διευκολύνουμε στο ασφαλές σεξ».

Η εφαρμογή «NYC Condom Finder» είναι διαθέσιμη για iPhone και κινητά που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android, ενώ διαθέτει βάση δεδομένων 1.000 σημείων δωρεάν διάθεσης προφυλακτικών.

Η τεχνολογία GPS βοηθά στον εντοπισμό του χρήστη και μέσα από τις διευθύνσεις και χάρτες που διαθέτει το software «καταλαβαίνει» ποιο είναι το πιο κοντινό σημείο και οδηγεί αυτομάτως τον χρήστη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Νέα Υόρκη διαθέτει κάθε μήνα δωρεάν περίπου τρία εκατομμύρια προφυλακτικά.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εντοπίστηκε εργαστήριο κατασκευής πλαστών CD

Εργαστήριο παραγωγής πλαστών CD και DVD είχε στήσει στο Ηράκλειο ένας 38χρονος Πακιστανός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για τη λειτουργία εργαστηρίου παραγωγής πλαστών CD και DVD και τη διάθεσή τους στην αγορά, έγινε έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε ο 38χρονος.
Εκεί οι Αρχές εντόπισαν χιλιάδες CD και DVD, καθώς επίσης και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με 2 οθόνες και 2 συσκευές αντιγραφής ψηφιακών δίσκων. Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, είχαν στήσει ένα κανονικό εργαστήριο για την παρασκευή πλαστών ψηφιακών δίσκων με 18 συνολικά συσκευές αντιγραφής CD και DVD.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, νάιλον και χάρτινες συσκευασίες (εξώφυλλα δίσκων), καθώς επίσης και μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 3718 πλαστά CD διαφόρων Ελλήνων και ξένων δημιουργών και 2492 πλαστά DVD.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της ΑΕΠΙ η περιουσιακή ζημία των πνευματικών δημιουργών υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και η ζημία των ερμηνευτών, δισκογραφικών εταιρειών, εταιρειών διανομής και νόμιμων πωλητών λιανικής υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ. Τα δε διαφυγόντα κρατικά έσοδα από την απώλεια δασμών το ποσό των 30.000 ευρώ, ενώ το σύνολο των πλαστών CD και DVD θα αποσταλεί στο Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, για την διαδικασία καταστροφής.

Δεν πληρώνω και δεν πάω φυλακή!


Στις μπάρες κόλλησαν τα κόμματα απόψε την ώρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες αλλά και την «περίφημη» τροπολογία που ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής εισιτηρίου και αντίτιμου διοδίων.

«Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το νομοσχέδιο μόνο αν αποσυρθεί από την τροπολογία, η πρόβλεψη για ποινή φυλάκισης» διευκρίνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλας, ο οποίος είπε ακόμη ότι με τέτοιες απειλές το μέτρο δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσει.

«Ήρωες θα τους κάνετε και φυλακή κανένας δεν πρόκειται να πάει» συμπλήρωσε ο Κώστας Τασούλας.
«Να κάνετε το εισιτήριο πταίσμα και το άλλο απλή παράβαση του Κ.Ο.Κ.. Όχι τρεις μήνες φυλακή για τους ‘’δεν πληρώνω, δεν πληρώνω’’» είπε παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν βράζει, σκάει, εκρήγνυται. Όσοι είδαν απόψε την Τόνια Αντωνίου (ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Νίκος Σαλαγιάννης, κ.ά.) καταλαβαίνουν τι εννοούμε.

Έβριζε με αγοραίες εκφράσεις κάποιους συναδέλφους της, που έσπευσαν να πάρουν γραμμή από το κόμμα.

Μα… μα… μαλακά, γιατί χάσαμε πια τη… μπάρα!

Όσο για τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, μέχρι να μας αναλύσει το σύστημα των εθνικών δρόμων, τη σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τη μαύρη τρύπα αλλά και την μικρή – όπως τόνισε – αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, χάσαμε τον… μπούσουλα.

«Τα έργα μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους: ως δημόσια έργα με κρατική χρηματοδότηση ή μέσω παραχώρησης σε ΣΔΙΤ. Τα διόδια λοιπόν είναι στοιχείο χρηματοοικονομικού σχήματος, που θα κάνει τα έργα» είπε ο κύριος Ρέππας.

«Πυκνά και ακριβά είναι τα διόδια από τις συμβάσεις του 2007. Το δημόσιο θα πληρώσει τις ρήτρες και να φύγουν οι Τράπεζες θα τα χάσουμε όλα» συμπλήρωσε ο υπουργός στέλνοντας το μήνυμα που δεν είναι άλλο απ’ το «πληρώστε, πληρώστε» για να μη την… πληρώσουμε!

Προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδας για το 2011


Ύφεση τουλάχιστον 3%, μείωση των πραγματικών αμοιβών κατά 5%, αύξηση της ανεργίας και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού προβλέπει για το 2011 η Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που κατέθεσε στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.
Η ΤτΕ συστήνει στην Κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες της για τη δημοσιονομική προσαρμογή προειδοποιώντας ότι η συνολική λύση για την αντιμετώπιση του Χρέους που επεξεργάζεται η Ε.Ε δεν δικαιολογεί εφησυχασμό και χαλάρωση.
Για τις εξελίξεις στο τραπεζικό τομέα η ΤτΕ προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου των πιστωτικών ιδρυμάτων και μηδενικό η αρνητικό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης .
Η Έκθεση καταλήγει επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα είναι δυνατόν να έχει θετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο διαβλέπει κινδύνους στην υλοποίηση της καθώς πολλές αλλαγές προσκρούουν σε αγκυλώσεις και αντιδράσεις που δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ένα μέρος της κοινωνίας εμμένει στην πεισματική υπεράσπιση των συμφερόντων του, θεωρώντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί επ' άπειρον χωρίς καμία αλλαγή.

Η ΤτΕ υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να εμπεδωθεί από την κοινωνία ότι οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από το Μνημόνιο αλλά αποτελούν μέρος μίας μεγάλης πορείας ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Πνιγμός 70χρονου στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης


Ένας ηλικιωμένος άνδρας, βρέθηκε νεκρός από άνδρες του Λιμενικού το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή, στο Καραμπουρνάκι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άτυχος άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και φορούσε μαγιό.

Το λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για τα στοιχεία ταυτότητάς του, να επικοινωνήσουν με το γραφείο ανάκρισης του λιμεναρχείου στο τηλέφωνο 2310 531504 -5 (εσωτερικό 28).

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μόνιμος μηχανισμός διάσωσης

 
Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν μόνιμο μηχανισμό διάσωσης του ευρώ αποκτούν συγκεκριμένη μορφή, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Ο «Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας» θα διαχειρίζεται 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις χώρες της ευρωζώνης, που θα χρειάζονται βοήθεια.
Το αποθεματικό κεφαλαίων του ταμείου θα ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα ποσά θα καταβληθούν από τα κράτη-μέλη ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους στην ΕΚΤ, αναφέρει το Spiegel.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μόνιμος μηχανισμός θα διαμορφωθεί κατά το πρότυπο του ΔΝΤ.
Αποστολή του θα είναι να σταθεροποιεί το ευρώ και να βοηθά με τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων, ή μεσοπρόθεσμων, δανείων τις χώρες, που περιέρχονται σε ανάγκη.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κομισιόν, ο μηχανισμός θα μπορεί, επίσης, να αγοράζει κρατικά ομόλογα χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση.
Η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε αναδιάρθρωση χρέους, την οποία απαιτεί με έμφαση η γερμανική κυβέρνηση, προβλέπεται σε ηπιότερη μορφή.
Το Spiegel παραπέμπει σε έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο αναφέρει ότι τα κράτη που έχουν πρόβλημα θα πρέπει να ξεκινούν «έγκαιρα διάλογο» με τους πιστωτές τους για την εκούσια συμμετοχή των πιστωτών στα μέτρα εξυγίανσης.
Αναγκαστική παραίτηση από τις απαιτήσεις τους προβλέπεται μόνον ως «έσχατη διέξοδος» και μάλιστα «όταν θα έχουν αποτύχει εναλλακτικές λύσεις, βάσει συμφωνιών της αγοράς».
Στους πιστωτές παρέχεται δικαίωμα συναπόφασης για το αν θα περιληφθεί το επίμαχο μέτρο στη συμφωνία με το ενδιαφερόμενο κράτος. «Αυτή η παράγραφος θα ελεγχθεί με παράγοντες της αγοράς», αναφέρει το έγγραφο της Κομισιόν

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες βροχές κατά τόπους, τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά, αλλά και επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου και της Πελοποννήσου όπου οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιμένουμε για σήμερα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 στην Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 15 – 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 16 - 17 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι το βράδυ τοπικά σε ισχυρούς, και στο Νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης το βράδυ. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί και αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχόπτωσης, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

«Πουλήστε γη, παραλίες και εταιρείες»

 

«Πουλήστε παραλίες, το Ελληνικό, την ΔΕΗ», δηλώνει προκλητικά στο «Βήμα της Κυριακής» ένας από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, ο Σέρβας Ντερούζ.

Πριν κοπάσει ο θόρυβος από την αήθη συμπεριφορά των μελών του κλιμακίου, - οι οποίοι ζήτησαν να πωληθεί δημόσια περιουσία για να συγκεντρωθεί μέσα σε 4 χρόνια 50 δις ευρώ - και ο κ. Ντερούζ επανέρχεται με πιο συγκεκριμένες ιδέες για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Ναι, να πουλήσετε το Ελληνικό, ναι, να πουλήσετε την ΔΕΗ. Το πραγματικό στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι εκείνο της καθολικής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας», τονίζει ο κ. Ντερούζ.

Ο «Βέλγος» της Τρόικας προσθέτει ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο που έχουμε και δεν είχε αναφερθεί μέχρι τώρα... τις παραλίες.

«Πουλήστε παραλίες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η τουριστική κατοικία», λέει ο κ. Ντερούζ και χαρακτήρισε απαρχαιωμένη την ελληνική τουριστική υποδομή.

«Δεν έχω στο μυαλό μου εκλογές»

 


Με τη φράση «δεν έχω στο μυαλό μου εκλογές» φέρεται, σύμφωνα με την «Καθημερινή», να είπε σε στενό συνεργάτη του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών περί εκλογών.

Ωστόσο η εφημερίδα αναφέρει, ότι ο πρωθυπουργός θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα με «ορόσημο» τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 25ης Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Επίσης καταγράφει την άποψη κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών ότι, εάν διασφαλιστεί οριστικά η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα, και με δεδομένο ότι ούτως ή άλλως η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε τροχιά αυστηρότατης δημοσιονομικής πειθαρχίας μέχρι το 2015, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο των «εαρινών» πρόωρων εκλογών.

Στον χορό των Ρίχτερ η Χιλή

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα νωρίς το πρωί την Κεντρική Χιλή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS), δύο ημέρες μετά την καταγραφή ενός ισχυρότερου σεισμού στην ίδια περιοχή.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Κονσεπτιόν και σε βάθος 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών συγκλόνισε τη Χιλή, χωρίς να αναφερθούν θύματα ή ζημιές, ενώ πριν από έναν χρόνο σεισμική δόνηση μεγέθους 8,8 βαθμών ισοπέδωσε τη σεισμογενή αυτή περιοχή.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μωρό με 26 δάχτυλα!

Δεν έχει ούτε ένα, ούτε δύο παραπάνω δάχτυλα στα άκρα του, αλλά 6!

Ο λόγος για ένα μωρό ενός έτους από την Κίνα που έχει συνολικά 26 δάχτυλα. Η Lei Yadi Min από την επαρχία Yangon γεννήθηκε με 14 δάχτυλα ποδιών και 12 χεριών και πλέον διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Guinness, αποσκοπώντας στο να σπάσει το ήδη υπάρχον παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μέχρι στιγμής κατέχουν δύο παιδιά από την Ινδία, που έχουν 25 δάχτυλα έκαστο.

Αυτή η πάθηση είναι μια συγγενής ανωμαλία που συμβαίνει σε μία ανά 500 γεννήσεις νεογνών και συνήθως τα έξτρα άκρα δεν «λειτουργούν».

Βρέθηκε πτώμα στη Βουλιαγμένη

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα ένας 45χρονος, στο 3ο Λιμανάκι Βουλιαγμένης, εντός θαλάσσης, σε βάθος περίπου 4-5 μέτρων και σε απόσταση ενός μέτρου από τη βραχώδη ακτή.

Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση για το περιστατικό,διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης.

Τροχαίο με φορτηγό στο Ρέθυμνο Κρήτης


Σήμερα, στις 11.15 το πρωί σημειώθηκε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Ρεθύμνου – Σπηλίου όταν φορτηγό ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου σοβαρή είναι η κατάσταση του 49χρονου οδηγού, ενώ ελαφρά τραυματισμένη είναι η 57χρονη συνοδηγός του οχήματος. Το Τμήμα Τροχαίας Ρεθύμνου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το Σάββατο η κηδεία του Έβερτ

Από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών κηδεύεται το Σάββατο ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη, σε ηλικία 72 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει στις 13:00 μ.μ.

Θα συνεδριάσει η ολομέλεια της «Νέας Πελοποννήσου»

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, θα συνεδριάσει η ολομέλεια του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση των γραμματέων των περιφερειακών ενοτήτων του συνδυασμού, κατά την οποία συζητήθηκαν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι γραμματείς Αργολίδας Κωνσταντίνος Μπιτζής, Αρκαδίας Βικτώρια Παναγιωτιοπούλου- Βρέντα, Κορινθίας Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς και Μεσσηνίας, Νίκος Αλεξανδρόπουλος.