ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πρωτιά από την Πρώτη Κυριακή διαβλέπει ο Αθηναϊκός Τύπος του Σαββατοκύριακου για την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Τατούλη για την Πελοπόννησο.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»
«Αφιλόξενο κι οδυνηρό το περιβάλλον του μνημονίου. Δεν μπορούμε όμως να βυθιστούμε στην αδράνεια!»

Συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και το δημοσιογράφο, κ. Μανώλη Γαλάνη, παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε «καθαρά αυτοδιοικητικό το διακύβευμα των εκλογών της επόμενης Κυριακής, ενώ σχετικά με «τα άλλα διλήμματα, από όποια πλευρά κι αν τίθενται, είναι ενδεικτικά καιροσκοπισμού».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα ...........

Πελοπόννησος» μιλώντας στο «Θέμα» σηκώνει το γάντι στις βολές που δέχεται από «γαλάζιους» βουλευτές σημειώνοντας: «Ας αναζητήσουν αλλού τα φαινόμενα διαφθοράς, με τα οποία εγώ προσωπικά συγκρούστηκα κι εκείνοι συνεχίζουν προκλητικά να συγκαλύπτουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης σε ερώτημα αν προβληματίζεται σχετικά με τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που προσδίδει στις εκλογές η ΝΔ, απαντά ότι «το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι εάν θέλουμε η πατρίδα μας να πάει μπροστά ή πίσω. Αν στηρίζουμε ή όχι τη διοικητική μεταρρύθμιση, ως την μεγάλη ευκαιρία που έχει ο τόπος μας να ανασυγκροτηθεί. Τα άλλα διλήμματα από όποια πλευρά κι αν τίθενται είναι ενδεικτικά καιροσκοπισμού και στοχεύουν να κομίσουν στους εκφραστές τους ίδια μικροπολιτικά οφέλη. Το γεγονός ότι η διοικητική μεταρρύθμιση γίνεται μέσα στο αφιλόξενο και οδυνηρό περιβάλλον του μνημονίου, δεν μπορεί να μας βυθίζει στην αδράνεια. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να ανοίξουμε νέους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο. Και η ανεξάρτητη φωνή της «Νέας Πελοποννήσου» μπορεί να εγγυηθεί την αυτόνομη περιφερειακή ανάπτυξη».

Σχετικά με τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από πρώην συναδέλφους του, αναφορικά με τα καθήκοντά του σε προσωποπαγή θέση διευθυντή νοσοκομείου, ο κ. Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι «όταν έγινε πια αντιληπτό ότι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά στην αναπτυξιακή πρόταση που έχω καταθέσει για την Πελοπόννησο, επιχείρησαν μια εκστρατεία λάσπης εναντίον μου. Προφανώς σε όλους αυτούς προκαλεί εντύπωση που υπάρχουν πολιτικοί που δεν έχουν εξασφαλίσει αμύθητα χρήματα από τον δημόσιο βίο τους και επιστρέφουν ως εκ τούτου στην εργασία τους. Επίσης, πρέπει να τους προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όσο κι αν έψαξαν δεν ανακάλυψαν το παραμικρό μεμπτό στην προσωπική μου διαδρομή. Επιστράτευσαν έτσι ψεύδη και ανακρίβειες που έχουν ήδη διαψευσθεί. Οι πολίτες αναγνωρίζουν τη λάσπη και σιχαίνονται το υβρεολόγιο. Η πορεία μου στην πολιτική είναι κρυστάλλινη. Διάφανη. Απόλυτα έντιμη. Ας αναζητήσουν αλλού τα φαινόμενα διαφθοράς, με τα οποία εγώ προσωπικά συγκρούστηκα και εκείνοι συνεχίζουν προκλητικά να συγκαλύπτουν. Οι ανοίκειες επιθέσεις φανερώνουν την βαθειά τους γύμνια σε προτάσεις για το μέλλον. Όσοι κλήθηκαν στην Πελοπόννησο, ως ευκαιριακοί, περαστικοί ταραχοποιοί, δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν τον εκλεκτό της καρδιάς τους. Δεν είχαν να πουν τίποτε θετικό για εκείνον. Αρκέστηκαν στις ύβρεις και τη λάσπη εναντίον μου. Και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και ενοχλεί την αισθητική των Πελοποννησίων συμπολιτών μου».

Επίσης, σχετικά με το προβάδισμα που τον φέρουν να έχει οι δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια μικρή στιγμή, από μια πορεία νίκης που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή».

Τέλος, αναφορικά με τις πρώτες προτεραιότητες την επομένη των εκλογών, ο κ. Τατούλης, αφού διευκρίνισε ότι δεν περιμένει την 1η Ιανουαρίου του 2011, επεσήμανε ότι «αμέσως μετά τις εκλογές θα αναρτήσουμε σε διαβούλευση το στρατηγικό μας σχέδιο για την ανάπτυξη, με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.
Παράλληλα, θα προβούμε σε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Πελοπόννησο ή έχουν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
Παράλληλα, σε αυτό το χρονικό πλαίσιο θα έχουν ληφθεί όλες εκείνες οι διοικητικού χαρακτήρα αποφάσεις, που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Νέας Περιφέρειας: θέματα που έχουν να κάνουν με τις θέσεις των εργαζομένων στις περιφερειακές δομές, την επιτάχυνση της πληρωμής των ενταλμάτων, την δρομολόγηση ζητημάτων που σχετίζονται με την άμεση καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων. Το μπλακ άουτ που κάποιοι κινδυνολογούντες παρουσιάζουν ως μονόδρομο για τη μεταρρύθμιση, από τη στιγμή που αντιμετωπίζεται από σήμερα έγκαιρα, δεν θα δημιουργήσει αναχώματα στη λειτουργία της Νέας Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Έθνος της Κυριακής

«Ισχυρή πρωτιά έχει στην Πελοπόννησο σε όλα τα γκάλοπ ο Πέτρος Τατούλης. Εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα υπέρ του κ. Τατούλη θα γυρίσει οριστικά και θα κριθεί από τη σθεναρή στήριξη της Κορινθίας και της Αργολίδας, καθώς στην Αρκαδία διαπλέκονται σε δημοτικό επίπεδο οι ψήφοι προς «αντάρτικα» ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ»

Ελευθεροτυπία του Σαββάτου

«Αν και γαλάζια έως βαθύ μπλε (βλ. Περιφέρεια Πελοποννήσου), κινδυνεύει να χαθεί για τη Ν.Δ.
Η Ρηγίλλης υποεκτίμησε τον παράγοντα Τατούλη και τώρα με τον Δ. Δράκο δίνει μάχη μέχρις εσχάτων μήπως και ανατρέψει τη δυναμική του αντιπάλου».

«Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα»

Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία, μπροστά στις επιτακτικές ανάγκες και το μέγεθος των προκλήσεων", τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" και χαρακτηρίζει "αστεία πράγματα" τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου, όπως ο Κώστας Καραμανλής.

"'Έδωσα και δίνω όλο τον εαυτό μου για να αποφύγει η χώρα μου την χρεοκοπία, ανέλαβα ιστορικές ευθύνες, με πολλή περίσκεψη, αλλά χωρίς ποτέ να δειλιάσω", αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο Γ. Παπανδρέου και δηλώνει έτοιμος να τον κρίνουν ξανά οι πολίτες, όποτε χρειαστεί.

Υπογραμμίζει ότι, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και προσθέτει πως "ήττα" για τον ίδιο είναι να μην μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στη μάχη για την αλλαγή της Ελλάδος. Σημειώνει, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία δεν θα εξαρτηθεί από ένα μεμονωμένο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά από το αν η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο.

"Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και τονίζει ότι "η σωτηρία της χώρας είναι υπόθεση του λαού και όχι κάποιας πεφωτισμένης πολιτικής ελίτ".

"Παρά τρίχα γλυτώσαμε τη χώρα από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων, βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης. Αν η πορεία αυτή αμφισβητηθεί, είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευθούν οι θυσίες των Ελλήνων, η σημερινή σταθερότητα και το ομαλό μέλλον της χώρας", δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου.

Εκτιμά ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και τονίζει ότι η "χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θα τις φέρει σε πέρας, χωρίς να λογαριάζουμε το δήθεν πολιτικό κόστος. Το 2013 η κατάσταση στη χώρα θα είναι πολύ καλύτερη και θα έχουμε μπει και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά".

"Δεν υπάρχει πιθανότητα υπογραφής νέου μνημονίου, απλούστατα γιατί δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο", αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: "Αν συνεχίσουμε αταλάντευτοι, χωρίς παλινωδίες και πισωγυρίσματα, το 2013, με τη λήξη του μνημονίου, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα όπως οι άλλες, που θα δανείζεται πια μόνο από τις αγορές για να ικανοποιεί της δανειακές της ανάγκες".

Ο κ. Παπανδρέου αποδίδει στον Αντώνη Σαμαρά διγλωσσία, γιατί "άλλα λέει μέσα και άλλα έξω", επικρίνει τα κόμματα της αριστεράς ότι "εγκλωβίζονται σε λογικές μικροκομματικής αντιπαράθεσης, στείρας άρνησης της πραγματικότητας και κάθε συνεργασίας", ενώ στον Γ. Καρατζαφέρη, αναγνωρίζει ότι "συντάχθηκε υπεύθυνα για τη σωτηρία της χώρας", παρότι, όπως λέει, "μας χωρίζουν καθοριστικής σημασίας πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές σε πολλά θέματα".

Τέλος, ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα θέματα διαφάνειας, τονίζει ότι "λάβαμε και λαμβάνουμε επιπλέον νομοθετικά μέτρα για τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο της χώρας, από το πραγματικό "πόθεν έσχες", έως τον νόμο "διαύγεια" στο διαδίκτυο. Στη Βουλή, συγκροτούμε πραγματικές Εξεταστικές Επιτροπές, προκειμένου να διερευνηθούν και αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιους, αυτές υπάρχουν".

Δημιούργησαν συκώτι από βλαστοκύτταρα

Δημιούργησαν συκώτι από βλαστοκύτταρα


Ομάδα επιστημόνων από τη Βοστόνη κατάφερε να δημιουργήσει μικρά συκώτια χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα μπορούν με γενετική τροποποίηση να μετασχηματιστούν σε οτιδήποτε, από δέρμα μέχρι μυς και όργανα.

Οι ερευνητές αρχικά, «έχτισαν» τα βλαστοκύτταρα πάνω στο «ίχνος» ενός συκωτιού, δηλαδή ενός συκωτιού στο οποίο είχαν αφήσει μόνο το περίβλημα κολλαγόνου και ιστούς από κύτταρα αίματος. Το νέο όργανο αφέθηκε στην συνέχεια στον «βιοαντιδραστήρα» για να τραφεί με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, ώστε  να αναπτυχθεί και να γεμίσει το περίβλημα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που ανοίγονται από την έρευνα, ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι είμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο και υπάρχουν πολλά τεχνικά εμπόδια να ξεπεραστούν, ώστε να φτάσουμε να εξυπηρετούμε ασθενείς» δήλωσε ο καθηγητής Σάι Σόκερ.

Πάντως, η νέα εξέλιξη μοιάζει αρκετά ελπιδοφόρα για εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από κάποια οργανική ανεπάρκεια, καθώς πολλοί από αυτούς χρειάζονται κάποια στιγμή ένα όργανο με αποτέλεσμα να   πέφτουν συχνά θύματα παραεμπορίου ή να χρειάζεται να μπουν σε ατέλειωτες λίστες αναμονής μέχρι να βρεθεί το πολυπόθητο όργανο.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ "ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Θετικότατα σχόλια απέσπασε η υποψηφιότητα του καρδιολόγου Σωτήρη Τσίγγανου με το συνδυασμό του Μίμη Σωτηρόπουλου. Ο “ασυμβίβαστος” γιατρός τόνισε πως στο πρόσωπο του κ Σωτηρόπουλου είδε όρεξη για δουλειά.-Είναι ικανός, έχει θέληση και μπορεί να τα καταφέρει. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε όσα δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Οι μικροπολιτικές και τα ρουσφέτια δεν μπορούν να ταλανίζουν άλλο τον τόπο μας .Μείναμε πίσω ,χάσαμε χρόνο και πρέπει να τον  ξανά κερδίσουμε. Χωρίς χρώματα και θέσεις ,χωρίς αποκλεισμούς και εσωστρέφειες. Ο δήμος  Τριφυλίας  είναι η ευκαιρία να αναδείξουμε τον προικισμένο τόπο μας. Ας δοκιμάσουμε νέες ιδέες, νέες πολιτικές ,μακριά από τις διεκδικήσεις της καρέκλας και της προσωπικής ανάδειξης, για το καλό των παιδιών μας, για την ευημερία του τόπου. Τέλος ο κ. Τσίγγανος  πρόσθεσε πως η εκλογή του Μίμη Σωτηρόπουλου θα είναι η σπίθα που θα φέρει την αλλαγή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=191857&cid=25

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Η δίαιτα του Καραμανλή

 Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010, http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=192572&cid=25

"28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940" ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΝΗΣ

ΜΕΡΑ εθνικής μνήμης η επέτειος του ΟΧΙ στην Κυπαρισσία όπου στις 11:30 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρελαση σχολικών συγκροτημάτων και συλλόγων για την Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την παρέλαση στο κεντρικό δρόμο της αγοράς άνοιξαν τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης απο όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες μαζί με τον Οργανισμός Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Κυπαρισσίας ενώ ολοκληρώθηκε με τα πεζοπόρα τμήματα του Ναυταθλητικού Ομίλου Κυπαρισσίας, του Δίωνα και το Τμήμα Προσκόπων κλείνοντας με το πεζοπόρο τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Το μεγάλο χειροκρότημα απέσπασε η καταξιωμένη Φιλαρμονική του Δήμου Κυπαρισσίας που έδωσε τον καλύτερο εαυτό της με την πολυπληθή παρουσία της. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν απο την εξέδρα των επισήμων εκτός απο τον Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο ο οποίος νωρίτερα είχε χοροστατήσει στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο νυν Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης με τους Αντιδημάρχους κο Γρηγόρη Γκότση και Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΔΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Αισθητή ήταν στην περιοχή της Τριφυλίας η σεισμική δόνηση που έγινε στις 22.50 την πεμπτη 28/10/2010 , το μέγεθος ήταν μικρό της τάξεως των 3,1 ρίχτερ και το επίκεντρο της 4 χιλιόμετρα δυτικά των Φιλιατρών .

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

29/10/2010
Αρχίζουν να ρέουν σήμερα και για 24 ώρες κοινοτικές επιδοτήσεις σε 720.000 αγρότες, ύψους 1,2 δισ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για προκαταβολή και συνολικά στις 17 Δεκεμβρίου που θα γίνει η οριστική εξόφληση οι τραπεζικοί λογαριασμοί των αγροτών θα πιστωθούν με 2,4 δισ. ευρώ. Το... ευρω-τσεκ που θα εξοφληθεί στους αγρότες έως και τον Ιούλιο του 2011 ανέρχεται σε 3,652 δισ. ευρώ. Η όλη εικόνα σκιάζεται ελαφρώς από το γεγονός πως δεν θα πληρωθούν επιδοτήσεις που αφορούν ποσά κάτω των 200 ευρώ ανά δικαιούχο. Τα... χαρμόσυνα για τους δεινά μαστιζόμενους από την οικονομική κρίση αγρότες ανακοίνωσε χθες ο επί της Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Θάνου Καπρέλη και Μόσχου Κορασίδη. Για το όλο θέμα μίλησε αναλυτικά στην τηλεόραση BEST ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Κανελλόπουλος.

ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Δεν υπάρχει απερχόμενος δήμαρχος σ’ όλο το κόσμο που συμβουλεύει τους νέους υποψήφιους να φτιάξουν τα έργα που ό ίδιος είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει πριν 8 χρόνια και δεν τα έκανε…  Παρέλαβε τον Δήμο με 250.000 μετρητά, πήρε και από το «Γηροκομείο» περίπου 68.000 ευρώ και μας έχει καταχρεώσει (σε τράπεζες και ιδιώτες) σχεδόν 4.500.000 ευρώ. Αφού δεν έκανε τα έργα που μας υποσχέθηκε, ας κάνει «Απολογισμό Πεπραγμένων» να μας πει που πήγαν τόσα εκατομμύρια…
Γιατί δεν τον «στρίμωξε» η τότε αντιπολίτευση να κάνει Απολογισμό Πεπραγμένων;
Ίσως να μην πρόλαβε να κάνει τα έργα που υποσχέθηκε επειδή ήταν απασχολημένος να βγάζει ομόφωνες «αποφάσεις» εναντίον της …διαφάνειας. Απολαύστε το θράσος του «νεκροθάφτη» του Δήμου Γαργαλιάνων (Δήμος για 2 ακόμα μήνες…).
Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (23/10/10 σελίδα 19) διαβάσαμε και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας…
«Επιστολή στους υποψήφιους δημάρχους Τριφυλίας έστειλε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς με την οποία τους ενημερώνει για τα προγραμματισμένα έργα υποδομής του δήμου. Στην επιστολή του ο κ. Καλοφωλιάς μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Με την παρούσα μας θέλουμε αφενός να σας ευχηθούμε καλή δύναμη, καλό και δημιουργικό προεκλογικό αγώνα, ώστε ο νέος Δήμος Τριφυλίας να συγκροτηθεί με άξιο και ικανό πολιτικό προσωπικό και θέσεις – προγράμματα που θα ικανοποιούν τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του νέου δήμου και των πολιτών του. Σας γνωρίζουμε ότι τόσο η δημοτική αρχή του Δήμου Γαργαλιάνων όσο και οι υπηρεσίες του είναι στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και πληροφόρηση που θα κρίνετε αναγκαία για την καλύτερη γνώση του δήμου μας. Επίσης σας επισυνάπτουμε πίνακα των σχεδιαζόμενων έργων υποδομής του δήμου μας, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει αφενός να τα γνωρίζετε και αφετέρου να ενσωματώσετε στο πρόγραμμά σας, αφού τα έργα αυτά αποτελούν πρώτης προτεραιότητας έργα που καλύπτουν βασικές ανάγκες της περιοχής μας. Τέλος θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν το νέο δήμο, στα πλαίσια του νέου αυτοδιοικητικού θεσμού όπως διαμορφώθηκε με τη μεταρρύθμιση του νόμου του «Καλλικράτη».
Στον σχετικό πίνακα που έχει αποσταλεί αναφέρονται τα έργα, η σκοπιμότητά τους, η φάση ωρίμανσης, η χρηματοδότηση και ο φορέας υλοποίησης.
Στην κατηγορία μεγάλα έργα συμπεριλαμβάνονται: η αποχέτευση – βιολογικός καθαρισμός, γυμνάσιο – λύκειο, αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, περιφερειακός δακτύλιος Γαργαλιάνων, βελτίωση οδού Γαργαλιάνων – Βάλτας, εμπλουτισμός υδραγωγείου Συνδέσμου Υδρευσης Τέλλος Αγρας, πολεοδομικός σχεδιασμός οικισμών, αθλητικό κέντρο Γαργαλιάνων, ιστιοπλοϊκό κέντρο Μαραθόπολης, ανάπλαση παραλιακής ζώνης Μαραθόπολης.
Στα μεσαία έργα: η κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής «Λαγκουβάρδου», εμπλουτισμός υδραγωγείων Βάλτας – Γαργαλιάνων, κατασκευή κερκίδων – αποδυτηρίων γηπέδου Γαργαλιάνων, αναβάθμιση – εξωραϊσμός «Αποθήκης 186», 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, δρόμος Γαργαλιάνοι – Λεύκη – Τραγάνα, ανάπλαση κεντρικού τομέα Γαργαλιάνων.
Τέλος στην αξιοποίηση ακινήτων και δημοτικής περιουσίας περιλαμβάνονται ο Τουριστικός Ξενώνας Γαργαλιάνων και το Γηροκομείο Γαργαλιάνων.»

ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΥΦΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Μελέτες πραγματοποιούν στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

Κλιμάκιο από το Ινστιτούτο αλιευτικών ερευνών ( ΙΝ.ΑΛ.Ε. ) αποτελούμενο από έξη επιστήμονες με επικεφαλής τον Διευθυντή του καθηγητή Κύριο Καλλιανιώτη Αργύρη, πραγματοποιούν έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Στις έρευνες συμμετέχει μία μηχανότρατα και ένα σκάφος επαγγελματικό για τις ανάγκες της πειραματικής αλιείας και της υποβρύχιας καταγραφής του βυθού της θάλασσας.

Οι έρευνες γίνονται στα πλαίσια της ........

ολοκλήρωσης των μελετών ωρίμανσης για την δημιουργία του τεχνητού ύφαλου.

Σε λιγότερο από 20 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμβασιακές υποχρεώσεις από το ΙΝ.ΑΛ.Ε. και θα κατατεθεί ο φάκελος στην Νομαρχία Μεσσηνίας και στον Δήμο Κυπαρισσίας ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο απο το ΕΠΑΛ 2007-2013 .

Κυπαρισσία 30-9-2010

Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας







ΠΗΓΗ:FILIATRA NEWS

Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Δειτε εδω το νεο δημο τριφυλιας.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

"ΣΕΙΣΜΟΣ" ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Το πρόγραμμα επισκέψεων του κου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Στην πόλη των Φιλιατρών συνοδεία των υποψηφίων Δημοτικών του συμβούλων του, θα περιοδεύσει αύριο Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Την ίδια ημέρα και από τις 6 το απόγευμα, ο κος Σωτηρόπουλος θα επισκεφθεί τα χωριά των Φιλιατρών (Εξοχικό, Χαλαζόνι, Πλάτη Περδικονέρι και Χριστιανούπολη).

Το πρωί του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου, ο κ. Σωτηρόπουλος, θα επισκεφθεί με τους υποψηφίους του συνδυασμού του, τους Γαργαλιάνους.

Το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, ο .........

κ. Σωτηρόπουλος, θα επισκεφθεί το Κοπανάκι και το Κυριακάτικο παραδοσιακό παζάρι.


Δήμος Τριφυλίας - Δήμος για όλους!
Όλοι μαζί νικάμε!
Όλοι μαζί αλλάζουμε σελίδα στην Τριφυλία!



















ΠΗΓΗ:FILIATRA NEWS